Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić PNUSKOK U AKCIJI Kotarac i Jukić na meti istražitelja, policija došla po službenike splitske gradske uprave

PNUSKOK U AKCIJI Kotarac i Jukić na meti istražitelja, policija došla po službenike splitske gradske uprave

Uhićeno je 12 osoba

Ravnateljstvo policije objavilo je kako službenici PNUSKOK-a u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad 12 osoba koje su, zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela, uhitili tijekom jutra na području Splita.

Kako doznajemo, opet se istražuje gradnja objekata i izdavanje dozvola, kao u slučaju hotela Villa Harmony bivšeg bankara Zorana Sikirice

Sada se istražuje gradnja hotela i zgrade te su ovom akcijom obuhvaćeni svi u lancu, od investitora i arhitekata do ljudi koji su im izdavali dozvole. 

Kako neslužbeno doznajemo, na meti istražitelja su poduzetnici Zvonko Kotarac i Mario Jukić te arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, a policija je iz Banovine odvela troje službenika. Među njima je i Lada Pocrnić Mladinić, bivša šefica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje, koja je već optužena u slučaju Villa Harmony.

Uhićen je, kako doznajemo, i njezin suprug arhitekt Neven Mladinić, koji je na Mejama projektirao zgradu za Jukića. Krimen je da je ispala 400 kvadrata veća, nego što je to dopušteno GUP-om. Jukića sumnjiče i za davanje mita u vidu parfema vrijednog 700 kuna.

Policija je iz Banovine odvela i Borisa Marelju, voditelja Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja te Ljiljanu Poletti Kopešić, višu savjetnicu u istom Odsjeku.

Uhićena je i Danijela Špalj, bivša vijećnica HGS-a Željka Keruma, i to zbog sumnje u malverzacije s poslovnim prostorom u trgovačkom centru Joker.

Kako neslužbeno doznajemo, u tom dijelu predmeta osumnjičeni su i arhitekt Mladinić te inspektor za zaštitu od požara, inače bivši policajac. Krimen je da su koristili staru dokumentaciju za preuređeni poslovni prostor te tako doveli u opasnost cijeli trgovački centar. Mladinić je bio nadzor rekonstrukcije prostora, dok je inspektor izdao suglasnost.

Vaša reakcija na temu