Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikol Hot POČELA RASPRODAJA Prodaje se imovina Kerum d.o.o., pogledajte što se sve nudi

POČELA RASPRODAJA Prodaje se imovina Kerum d.o.o., pogledajte što se sve nudi

Prodaju će provesti FINA elektroničkom javnom dražbom

Trgovački sud u Splitu odredio je prodaju imovine Kerum d.o.o. u stečaju. U ponudi je nekoliko nekretnina na Čiovu, Braču, Hvaru i u Splitu. Na svim nekretninama upisana su razlučna prava vjerovnika. Najprisutniji je B2 Kapital, ali tu su i neke Kerumove tvrtke te Ministarstvo financija. Utvrđena vrijednost svih nekretnina iznosi oko 20 milijuna kuna, a to je tek kap u moru dugova Kerum d.o.o. 

Prodaju provodi FINA elektroničkom javnom dražbom. Na prvoj dražbi nekretnine se nude za tri četvrtine utvrđene vrijednosti, na drugoj za polovicu, na trećoj za jednu četvrtinu, a na četvrtoj po cijeni od jedne kune. Imovina se prodaje po načelu 'viđeno-kupljeno', neće se priznati naknadni prigovori na pravne ili materijalne nedostatke. 

Evo popisa imovine koji se daje na javnu dražbu. 

U Okrugu Donjem prodaje se kuća površine 711 metara kvadratnih s osam stanova i dvorištem od 1.291 kvadrata. Utvrđena vrijednost nekretnine iznosi 7.987.000 kuna. Jamčevina za sudjelovanje u javnoj dražbi iznosi 599 tisuća kuna. Na nekretninama je upisano razlučno pravo u korist B2 Kapitala. 

U Jelsi se prodaje vinograd od 10.490 metara kvadratnih, utvrđena vrijednost nekretnine iznosi 4.193.000 kuna. Upisano je razlučno pravo u korist B2 Kapitala, ali i Kerumovih tvrtki Zakup, Joker te Ministarstva financija. 

U Supetru se prodaju dva zemljišta ukupne površine 7.831 metara kvadratnih. Utvrđena je vrijednost nekretnina od 6.043.000 kuna. Na jednoj nekretnini upisano je razlučno pravo u korist B2 Kapitala, a na drugoj u korist Kerumovih tvrtki Koteks i Joker. 

Tu je i poslovni prostor od 84 metra kvadratna u Splitu. Prodaje se za 1.965.000 kuna. Upisano je razlučno pravo u korist B2 Kapitala, a uknjiženo je i pravo prvokupa u korist Republike Hrvatske. 

Stečaj nad Kerum d.o.o. otvoren je koncem 2018. godine nakon što je propao Kerumov plan da se tvrtka izvuče iz problema predstečajnom nagodbom sklopljenom u vrijeme SDP-ove Vlade Zorana Milanovića. Da bi se bivši trgovački gigant mogao ponovno podići na noge, nitko zapravo nije vjerovao, vjerojatno ni sam Željko Kerum koji je nagodbom kupio nešto vremena, ali ništa konkretno nije uspio napraviti. Otvorio je tek jedan dućan, a i on je brzo zatvorio. Tvrtka je završila u stečaju s više od milijardu kuna priznatih potraživanja. Među njima je i ono Grada Splita od milijun i par stotina tisuća kuna.

Vaša reakcija na temu