Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POČINJU RADOVI Za godinu dana u Kaštel Sućurcu će se izgraditi ribarska luka Brižine

POČINJU RADOVI Za godinu dana u Kaštel Sućurcu će se izgraditi ribarska luka Brižine

Projekt je vrijedan oko 44 milijuna kuna, a 36 je osigurano iz EU fondova

Za godinu dana u Kaštelima bi trebala biti izgrađena ribarska luka Brižine. Iz Lučke uprave Split najavili su da u četvrtak počinju radovi na tom projektu koji je vrijedan oko 44 milijuna kuna. Većina tog iznosa (36 milijuna) dobivena je iz EU fonda za razvoj pomorskog ribarstva. 

Ravnatelj Lučke uprave, Vice Mihanović, kaže kako su na projektu počeli raditi prije tri godine i u tom su periodu uspjeli napraviti sve od izrade projektne dokumentacije, ishođenja dozvola i apliciranja na EU fondove do izbora izvođača radova koji će s poslom početi za dva dana.

- S obzirom na vrstu projekta u relativno kratkom vremenu smo uspjeli doći do toga da u posao uvodimo izvođača radova. To je luka koja će biti namijenjena ribarima. Kao Lučka uprava i mi smo htjeli dati svoj doprinos toj djelatnosti koja danas ima puno problema. U toj luci će ribari moći servisirati svoje ribolovne alate, napraviti opskrbu, iskrcati ribu..., a znamo da je takva luka potrebna na ovom dijelu Jadrana. Rok za dovršetak radova je godinu dana tako da očekujemo da će u drugoj polovini 2020. ta luka biti u funkciji - kazao je Vice Mihanović. 

Vaša reakcija na temu