Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Podijeljene nagrade Zlatni kurac, pogledajte kako je bilo

Podijeljene nagrade Zlatni kurac, pogledajte kako je bilo

Nagrađeni su novinarka i kolumnist Dalmatinskog portala

Druga dodjela nagrade Zlatni kurac održana je večeras na Vidilici u mirnom i svečanom tonu za razliku od lani. Nagradu dodjeljuje Dnevna doza splitskog nereda novinarima koji svojim istraživačkim radom ometaju planove onih koji svoje planove stavljaju ispred interesa  Grada, pojasnio je uvodno Bojan Ivošević.

'Želimo im se na ovaj način zahvaliti da njihov rad ne prolazi nezapaženo', kazao je Ivošević.

Kao i lani, i ove godine su dodijeljene tri nagrade novinarima, uz novost, posebnu nagradu za životno djelo koja je otišla u ruke profesora Dejana Kružića, koji je podnio tužbu za osporavanje aneksa na ugovor za gradnju Spaladium Arene.

Vidilica je izabrana jer je Marjan ove godine goruća tema, pojasnio je Ivošević te podsjetio kako još uvijek nema potpisa gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na novu prometnu regulaciju u park šumi, i to zbog njegovih obveza prema koalicijskom partneru Željku Kerumu, čije tvrtke upravljaju restoranom na Benama.

Nagrade su ove godine dodijeljene novinarki i kolumnistu Dalmatinskog portala Živani Šušak Živković i Damiru Petranoviću te novinarki Slobodne Dalmacije Gabrijeli Radanović.

'Petranović je najpoznatiji po tjednom pregledu, načeo je tržnice, a posljednje čime se bavio je Istočna obala gdje se cijela državna vertikala ne može dogovoriti tko treba uvesti red. Na Istočnoj obali je kaos i vlada zakon jačeg. Taj članak je velika stvar za uređenje Istočne obale. Javnost o tome ništa nije znala', kazao je Ivošević.

'Živana ima specijalnost koju nemaju drugi novinari. U mogućnosti je raditi članke koje drugi ne mogu. Kaos koji se događa u Banovini ne bi bio u javnosti', rekao je Ivošević.


Vaša reakcija na temu