Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POLICIJA O MASAKRU U PLOČAMA 'Maloljetnik je usmrćen na putu do škole, a druga žrtva na radnom mjestu'

POLICIJA O MASAKRU U PLOČAMA 'Maloljetnik je usmrćen na putu do škole, a druga žrtva na radnom mjestu'

Milenko Radulović priveden je zbog ubojstva brata Mitra i 17-godišnjaka

U dubrovačkoj Policijskoj upravi održana je tiskovna konferencija na kojoj su izneseni detalji o dvostrukom ubojstvu u Pločama za koje se sumnjiči Milenko Radulović. U pucnjavi iz automatskog oružja ubijeni su njegov brat Mitar Radulović te 17-godišnjak, sin njegovih bivših susjeda. Nagađa se da je motiv osveta zbog nekretnine, no policija za sada još ne želi izlaziti s tim detaljima radi kriminalističkog istraživanja. 

'Postajao je rodbinski odnos između žrtve i počinitelja. I jedan i drugi su bili evidentirani kao počinitelji prekršaja i kaznenih djela, čak i s elementima nasilja. Ovakvi događaji nisu u zadnjih desetak godina evidentirani. Između njih je dolazilo do sukoba prije nešto više od 15 godina. Ti događaji su evidentirani, kriminalističko istraživanje je završeno i sve nadležne institucije su o tome obaviještene. Posljednjih godina nije bilo dojava o odnosima žrtve i počinitelja. 

Postoji i mala veza između počinitelja i žrtve rođene 2005. godine. Njegovi roditelji su do prije godinu dana bili susjedi i između njih je evidentiran događaj koji je policija procesuirala prije više od osam godina. 

Nakon što je zaprimljena dojava više građana nešto prije osam sati, policijski službenici su iza 8.30 uočili vozilo koje se dovodi u vezu s počiniteljem. Uhitili su ga, dvojica policijskih službenika ispalili su hitac u zrak jer je osoba bila naoružana automatskom puškom koju je imala u ruci. Očevid još traje i vodi ga zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Žurno smo reagirali, pokazali visoku spremnost, motiviranost i profesionalnost, u roku nešto većem od pola sata počinitelj je bio uhićen. S obzirom da je imao automatsko oružje, njegove namjere se istražuju, možemo samo zaključiti da je možda spriječena i veća tragedija od one koja se, nažalost, dogodila', zaključio je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavlićević te pozvao građane na predaju nelegalnog oružja kako bi se spriječile ovakve tragedije. 

Zoran Tikvica, načelnik kriminalističke policije, iznio je detalje oko potrage za osumnjičenim. Na lokaciji drugog ubojstva očevidac je vidio u kakvom se vozilu udaljio. 

'Između 7.50 i 8.05 zaprimili smo više dojava građana da se na dvije odvojene lokacije čula pucnjava. Na lokacijama su pronađena dva tijela. U prvom slučaju radilo se o maloljetniku, u drugom slučaju o 52-godišnjaku. Blizu oba mjesta, koja su udaljena kilometar, zamijećen je bijeli Yugo. Na magistrali u Opuzenu kraj benzinske crpke zamijećeno je jedno takvo vozilo. Patrola je zatekla muškarca s automatskim oružjem u ruci. Neutraliziran je i priveden kao osumnjičenik. 

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik usmrćen prvi na putu do škole, druga žrtva nedugo nakon toga na svom radnom mjestu, bavio se prodajom sekundarnih sirovina. Obje žrtve usmrćene su s više hitaca', kazao je Tikvica.

Vaša reakcija na temu