Policija objavila detalje iznude koju su počinili zvijezda serije Krim tim 2 i specijalac ATJ Lučko

Policija objavila detalje iznude koju su počinili zvijezda serije Krim tim 2 i specijalac ATJ Lučko

Leon Lučić još je u bolnici zbog teških ozljeda

Karlovačka policija opširnim se priopćenjem oglasila o slučaju iznude zaprešićkog poduzetnika u kojoj su sudjelovali aktivni specijalac i bivši policajac Leon Lučić.

- U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju - stoji u priopćenju.

Poznato je da je 48-godišnjak Leon Lučić, bivši policajac poznat javnosti iz RTL-ove krim sapunice Krim tim 2, a 35-godišnjak je specijalac iz ATJ Lučko Andrija Vrhovec.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen - navedeno je u priopćenju.

Dodali su kako osumnjičeni 35-godišnjak koji je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko tog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja - zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57466, "");
Pregledaj komentare