Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POLICIJA SE BAVI BANOVINOM: Kaznene prijave protiv Puljka, Ivoševića i Kuzmanića za trgovinu utjecajem, sukob interesa i pogodovanje

POLICIJA SE BAVI BANOVINOM: Kaznene prijave protiv Puljka, Ivoševića i Kuzmanića za trgovinu utjecajem, sukob interesa i pogodovanje

Osim izvršne vlasti, Đerek je kazneno prijavila nekoliko djelatnika

Maja Đerek, suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu i najpoznatija zviždačica, otkrila je kako je podnijela kaznene prijave protiv gradonačelnika Ivice Puljka, te oba zamjenika, Bojana Ivoševića i Antonija Kuzmanića. Također, protiv više djelatnika gradske uprave.

Prvi put se spominje Kuzmanić, koji je zapravo bio i neposredno nadređeni Đerek jer je resor imovine formalno u njegovoj nadležnosti.

Kako doznajemo, u kaznenoj prijavi stoji Ivoševićev sukob interesa i pokušaj trgovine utjecajem kod donošenja Pravilnika o davanju stanova u najam. Zatim, pritisci od strane nadređenih i u slučaju Peškarija (Noštromo) i njihovo pogodovanje. 

Kuzmanić je prijavljen za pokušaj pogodovanja kod otkupa zemljišta na Spinutu. 

Kazneno su prijavljeni i za pogodovanje privatnim poduzetnicima vezanim za HDZ oko Botaničkog vrta i zataškavanje od strane Puljka. Te na koncu i ignoriranje nadređenih, ponajprije Kuzmanića, 'kod velikih pritisaka na rad Đerek u predmetu restoran Štorija, tvrtke Biberon i Servus'.

Što se tiče službenika Grada, obuhvaćeni su prijavom bivši pročelnici za 'propuštanje naplate zakupnine, neispostavljanje računa. Zatim i 'pogodovanje pojedincima od bivših pročelnika dodjelama bez javnog natječaja, prebijanje ulaganja s ogromnim dugom za zakup  na koji nisu imali pravo'. Tu je, stoji u prijavi, i nenaplata potraživanja i nepokretanje postupaka za iseljenje. 

Prijava je podnesena, među ostalim, i za potpisivanje plaće i zaštitu službenika koji nije bio na poslu, kao i zbog 'štete kod nepostupanja za Vilu Dalmaciju'. Zbog toga je, inače, Puljak materijalno kažnjen. 

Iz policije su nam kazali da 'ne mogu potvrditi ni demantirati da su prijavu zaprimili, jer su, kao jedno od tijela koje provodi izvide, dužni voditi brigu o njihovoj tajnosti'.

Maja Đerek već je govorila o nezakonitostima u kojima su sudjeloali čelni ljudi Splita.

Vaša reakcija na temu