Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash POLICIJA UPOZORAVA: Ne nasjedajte na pokušaje prijevare preko emaila

POLICIJA UPOZORAVA: Ne nasjedajte na pokušaje prijevare preko emaila

Ucjena kontroverznim videozapisima 'za odrasle'

Policija je danas tijekom dana zaprimila više dojava/obavijesti zabrinutih građana koji su na adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke s različitih e-mail adresa u kojima ih nepoznata osoba obavještava kako je pristupila njihovom računalu i svim podacima koji se na njemu nalaze, uključuju i navodnim kontroverznim videozapisima za 'odrasle'.

U zamjenu za 'brisanje' navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.


'Obavještavamo građane da se radi o phishing kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja savjetujemo - ne nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju ne uplaćujte novac pošiljatelju', upozoravaju iz policije.

Ukoliko ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju.

'Još jednom savjetujemo da nikome ne dajete korisničke podatke i lozinke niti ih upisujete na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko ste to ipak učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun', poručuju iz policije.

Vaša reakcija na temu