POLICIJA ZAKLJUČILA POSAO Nema kaznene prijave za smrt 70-godišnje pješakinje

POLICIJA ZAKLJUČILA POSAO Nema kaznene prijave za smrt 70-godišnje pješakinje

Mjesec dana nakon nesreće kraj Slobodne Dalmacije nitko nije prijavljen

Splitska policija nije podnijela kaznenu prijavu protiv sudionika prometne nesreće u kojoj je prije mjesec dana kraj Slobodne Dalmacije poginula 70-godišnja pješakinja. Dok je na nogostupu Hrvatske mornarice čekala da joj se upali zeleno svjetlo za prelazak ceste, pokupio ju je VW Golf koji se na raskrižju sudario s BMW-om. Automobil je usmrtio pješakinju i teško ozlijedio 18-godišnjeg pješaka, zaustavio se tek stotinjak metara dalje. 

U policiji kažu da nisu nikog prijavili, već da su sve poslali Državnom odvjetništvu koje će odlučiti o odgovornosti za nesreću. Policija to zasad nije uspjela ustanoviti. 

Sporna su bila svjetla na semaforu. BMW je došao iz pravca Poljuda, vozačica je na raskrižju skretala ulijevo prema izlazu iz Splita, dok je Golf naišao iz suprotnog smjera Ulicom Slobode. Vozač je ulaskom u križanje zadržao smjer kretanja. Ako je na semaforu bilo upaljeno dopunsko zeleno svjetlo za skretanje ulijevo, tada bi za nesreću odgovoran bio vozač Golfa. Ako je bilo upaljeno zeleno svjetlo, onda je vozačica BMW-a oduzela prednost vozaču Golfa. Dvojba očito nije bila riješena pa je policija poslala izvješće o nesreći bez kaznene prijave. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51229, "");
Pregledaj komentare