Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Zbog curenja kemikalija evakuiran hotel Radisson Blu, petero završilo u bolnici

FOTO/VIDEO Zbog curenja kemikalija evakuiran hotel Radisson Blu, petero završilo u bolnici

Dojava je zaprimljena oko 12.15 sati

14.04 sati Dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu (dječak 16 godina, djevojčica 17godina) zaprimljeni su na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine, povraćanja i osjećajem gušenja. Nakon obrade bit će otpušteni na kućnu njegu.

Dvoje djelatnika je također primljeno. Jedan će bitii pušten, a drugi je hospitaliziran.

13.45 sati  - Ponovno se oglasila i policija.

'Policijski službenici osigurali su mjesto događaja. Sve evakuirane osobe, zaposlenici i gosti, napustili su područje oko hotela. Ukupno dvije osobe su prevezene na pružanje liječničke pomoći. U cilju prevencije i zaštite građana od imisija, zatvoren je jedan dio ceste Put Radoševca (južna strana hotela)', priopćila je policija.

Kada se za to ispune uvjeti na mjestu događaja obaviti će se očevid'. 

13.40 sati - 'Prilikom iskrcaja kemikalija vanjske firme došlo je nažalost do nepoželjne reakcije, osjetio se jaki miris, zbog čega smo morali evakuirati cijelu zgradu hotela. Troje naših zaposlenika je u bolnici preventive radi. Dobrog su stanja, pratit ćemo kako se razvija situacija', izjavila je Kristina Rogaljskadirektorica prodaje hotela.

Evakuiran je cijeli hotel, oko stotinjak osoba, osoblje i gosti.

'Radimo na provjetravanju zgrade. Imamo svoje procedure. Bit će završeno kroz sat, dva. Ne mogu potvrditi da je riječ o kloru. Radi se o nekoliko kemikalija. Trenutno radimo na prebacivanju gostiju u druge hotele u Splitu', dodala je.

Sreća u nesreći je što je popunjen jako mali smještajni kapacitet. Radi se o nekih desetak soba.


13.30 sati -  'Zaprimljene su dvije osobe preko našeg hitnog prijema. Muška osoba u dobi od šezdeset godina razvila je simptome otežanog disanja i nadražajnog kašlja. U ovom trenutku obrada još traje, pacijent je izvan životne opasnosti, ali s obzirom na nalaze koji su nam pristigli bit će zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja. Dvadesetogodišnjakinja je zaprimljena na obradu, ali s vrlo blagim simptomima i bit će po završetku obrade otpuštena na kućnu njegu', kazala nam je glasnogovornica Klinilčkog bolničkog centra Split Kristina Bitanga.

Ranije objavljeno

Žurne službe su oko 12 i 15 sati zaprimile dojavu da su se u Radisson Blu hotelu kemikalije pomiješale u bazenu. 

Na teren je izašla Javna vatrogasna postrojba Split i PU splitsko-dalmatinska, a na terenu je i hitna pomoć. 


'Prema prvim informacijama, u prostorijama hotela u Splitu došlo je najvjerojatnije do curenja klora u prostorijama povezanim s bazenom. Jedna osoba je prevezena na pružanje liječnike pomoći. 

Vatrogasci i policija su na terenu. S obzirom na isparavanje i širenje mirisa, u tijeku je evakuacija osoba iz hotela', poručili su iz policije.


Kako doznajemo u razgovoru s radnicima, uzrok evakuacije je klor. Rekli su nam kako je klor uliven pogrešan spremnik zbog čega je intenzivan miris i kemikalija zavladao podrumskim prostorijama u kojima nema prozora. 

Radnici su pozvali vatrogasce koji pretražuju podrumske prostorije, a svi gosti i radnici su evakuirani. Na teren su stigli i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.


Vaša reakcija na temu