Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POMOĆ UKRAJINCIMA Besplatni tečajevi hrvatskog jezika u Šibeniku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

POMOĆ UKRAJINCIMA Besplatni tečajevi hrvatskog jezika u Šibeniku

Satovi svakog četvrtka i petka u Gradskoj knjižnici

U Šibeniku su počeli besplatni tečajevi hrvatskog jezika za izbjegle Ukrajince koji borave na području tog grada i okolice u organizaciji Inicijative građana za pomoć Ukrajincima u Šibeniku. Prvi sat hrvatskog jezika za djecu i odrasle održan je prošlog tjedna u  Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića koja je podržala volontersku inicijativu. 

Sati hrvatskog jezika nastavit će se održavati i dalje svakog četvrtka i petka u 18.15 sati u Gradskoj knjižnici u Šibeniku.

- Iako je tečaju prisustvovalo oko 30 ljudi, postoji mogućnost da svi za koje je ovaj tečaj namijenjen još uvijek nisu dobili informaciju o održavanju istoga. S obzirom na to da je velik broj ljudi iz grada Šibenika i okolice ustupio smještaj ljudima iz Ukrajine, ovim putem ih pozivamo da ih informiraju o mogućnosti pohađanja besplatnoga tečaja hrvatskoga jezika kako bi se što prije snašli u novoj životnoj situaciji - poručile su volonterke iz Inicijative. 

Svi zainteresirani mogu se javiti u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić Šibenik ili e-poštom na adresu jurlin@yahoo.com. 

Vaša reakcija na temu