Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POSTAJU LICA S TJERALICE Pritvor za Radića, ali i ostala tri bjegunca

POSTAJU LICA S TJERALICE Pritvor za Radića, ali i ostala tri bjegunca

Pokušaj ubojstva Josipa Čubelića

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 21-godišnjem Alenu Radiću, ali i ostaloj trojici bjegunaca koji se sumnjiče za pokušaj ubojstva Josipa Čubelića Čube početkom tjedna na splitskim Skalicama. 

Pritvor svoj četvorici određen je na prijedlog zamjenice državne odvjetnice, i to zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke te mogućnosti da dovrše započeto kazneno djelo, odnosno, da likvidiraju Čubelića koji se u splitskoj bolnici nalazi pod jakom policijskom zaštitom. 

Kako im je određen istražni zatvor, za pretpostaviti je da će za trojicom bjegunaca sud naložiti raspisivanje tjeralice. Radi se o Jerku Radića, stricu Alena Radića, boksaču Anti Varnici te Nenadu Petraku, vlasniku dva Mercedesa mađarskih registracija koji su korišteni prilikom počinjenja djela i bijega. 

Alen Radić predao se prije dva dana u pratnji policije i odvjetnice. Sumnjiče ga da je pomagao pri izvršenju kaznenog djela, ne i da je pucao. Prijavljen je i za zlouporabu narkotika jer je pretragom doma pronađeno 75 grama marihuane te manje količine hašiša i kokaina. 

Radić je, kako neslužbeno doznajemo, iznio obranu.

Vaša reakcija na temu