Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HDZ.hr POTVRĐENA OPTUŽNICA Frane Barbarić čeka početak suđenja za bespravnu gradnju

POTVRĐENA OPTUŽNICA Frane Barbarić čeka početak suđenja za bespravnu gradnju

Smijenjen je s čela Uprave HEP-a nakon dizanja optužnice

Općinski sud u Splitu potvrdio je optužnicu za bespravnu gradnju protiv bivšeg šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića. Slučaj je sada spreman za suđenje.

Barbarić je optužnicu dobio koncem prošle godine.

Državno odvjetništvo tereti ga da je od ožujka 2022. do svibnja 2023. godine na otoku Hvaru u Zastražišću u uvali Sinjava kao investitor izvodio građevinske radove protivno odredbi članka 106. Zakona o gradnji, izvan građevinskog područja koje se sukladno Prostornom planu uređenja Općine Jelsa, nalazi u zaštićenom obalnom području mora, koje je na temelju članka 45. stavka 1. i 3. Zakona o prostornom uređenju područje od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Tereti ga se da je bio svjestan da se radi o zaštićenom obalnom području mora od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, kao i da prethodno nije ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu. 

DORH navodi da je tako Barbarić izgradio stambenu zgradu s prizemljem i prvim katom, građevinu s prizemljem s dvostrešnim krovom, preljevni bazen sa strojarnicom te cisternom za vodu, kameno betonski zid u nastavku kojeg je izgradio i stepenište, kameno betonski potporni zid oko strojarnice na zapadu te uzduž strojarnice, bazena i cisterne sve do kraja čestice na čijem kraju je izgradio i stepenište s podestom.

Za Barbarića je zatražena zatvorska kazna u trajanju od godinu dana. Ovakva sankcija predložena je imajući u vidu njegov istaknuti društveni položaj, veličinu bespravno sagrađenog objekta, kao i uporno ignoriranje rješenja nadležnih državnih tijela.

Vaša reakcija na temu