Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook (Lana Pavić) POTVRĐENO Lana Pavić dala ostavku na mjesto potpredsjednice stranke Centar

POTVRĐENO Lana Pavić dala ostavku na mjesto potpredsjednice stranke Centar

'Odluka je donesena nakon izbora, sada smo je samo formalizirali'

Lana Pavić više nije potpredsjednica stranke Centar. Potvrdila nam je nagađanja i iznijela razlog odlaska s čelne pozicije stranke Ivice Puljka.

- U dogovoru s Puljkom i predsjedništvom stranke dala sam ostavku na mjesto potpredsjednice Centra jer se vraćam svom uobičajenom medijskom poslu koji je nespojiv s pozicijom politički izložene osobe. Odluka je donesena nakon izbora, sada smo je samo formalizirali - potvrdila je Pavić za Dalmatinski portal.

Splićanka s dugogodišnjom zagrebačkom adresom više od dvadeset godina bavila se televizijskim novinarstvom, uređivala je televizijske emisije poput turističkih i lifestyle formata Klub 7, Destinacija: Hrvatska, Fino i vino. Pavić je sa suprugom Markom Kožulom vlasnica 'Male produkcije', tvrtke za medijsku produkciju i marketing, a očigledno je odlučila da će se više posvetiti tom poslu.

Dospjela je u fokus javnosti kada je restoran Noštromo bez natječaja dobio prostor u splitskoj Peškariji, a upravo je Pavić sa svojom tvrtkom surađivala s vlasnikom Noštroma, Zlatkom Marinovićem.

Paralelno s medijima, Pavić je radila na znanstvenom polju. Na Sveučilištu u Zagrebu završila je diplomski i postdiplomski studij politologije te stekla titulu doktorice znanosti. U svom akademskom radu bavi se normativnom političkom teorijom i etikom diskursa, a posebno je posvećena transepohalnom razumijevanju migracija i azila. Objavila je više akademskih radova u međunarodnim publikacijama te je autorica knjige 'Načelo hospitaliteta i problem europskog kozmopolitizma'.

Na Parlamentarnim izborima koji su se održali u travnju bila je 12. na listi u I. zagrebačkoj izbornoj jedinici, a osvojila je 489 preferencijalnih glasova. Na istoj listi s četvrtog mjesta u Sabor je ušla Marijana Puljak, inače rođakinja Lane Pavić.

Prošla je zanimljiv put od manekenke, loto djevojke, voditeljice, novinarke do doktorice znanosti i političkog angažman, a sada se ponovo vraća u medijske vode. Lana ima i poznate prijatelje i kumove. Prije dvije godine bila je kuma bivšoj manekenki Iris Rajčić kada se udavala za nogometaša Hajduka Marka Livaju. Kumstvo je počelo još 2015. godine kada je Lana rekla sudbonosno da suprugu Marku, a Iris Livaja joj je bila prvi 'svjedok'.

Vaša reakcija na temu