Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DVD Podgora TUCAKOVIĆ: U prvih 20 dana kolovoza više od 7.000 hektara bilo je pogođeno požarima

TUCAKOVIĆ: U prvih 20 dana kolovoza više od 7.000 hektara bilo je pogođeno požarima

Angažirano je više od 2.800 vatrogasaca

Požarna sezona počela je početkom lipnja, već smo zabilježili i nekoliko većih požara. Ljudskih žrtava nije bilo ali šteta je velika. Samo ove godine izgorjelo je 20 tisuća hektara površine što je 430 posto više nego lani.

U razgovoru za Studio 4, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ističe da trenutno nema većih požara na terenu, ali su vatrogasci stalno angažirani na manjih intervencijama.

- Između 1. i 20. kolovoza ove godine, više od 7.000 hektara bilo je pogođeno požarima, uz angažman više od 2.800 vatrogasaca. Tucaković naglašava da su vatrogasci profesionalno pripremljeni i da su njihovi napori rezultirali time da nema ozlijeđenih osoba.

Sezona je iscrpljujuća, a toplinski val koji i dalje traje, otežava posao - kazao je Tucaković.

Vatrogasci su se ove godine, nažalost, uz gašenje požara, morali suočiti i s bujičnim poplavama, vjetrovima i tučom.

Tucaković ističe i važnost dobre pripreme i suradnje svih dionika u vatrogastvu, uključujući uvođenje novih kamera i financijska sredstva za podršku.

Vaša reakcija na temu