Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HVZ Povećan broj intervencija zbog kiše, vatrogasci ispumpavaju vodu iz objekata na zadarskom području

Povećan broj intervencija zbog kiše, vatrogasci ispumpavaju vodu iz objekata na zadarskom području

'Situacija je u Sisačko-moslavačkoj županiji kritična na tri mjesta'

Kišno nevrijeme prouzročilo je plavljenje objekata i prometnica. Povećan je, stoga, broj vatrogasnih intrevencija. 

'Situacija je na području Sisačko-moslavačke županije kritična na tri mjesta. U Mečenčanima u Općini Donji Kukuruzari voda je prešla preko ceste i ušla u jedan kontejner. Na terenu su vatrogasci iz DVD-ova Hrvatska Kostajnica i Donji Kukuruzari. 

U Gornjoj Gračenici vatrogasci rade na prepumpavanju kanala koji plavi. Na terenu je njih 14 iz DVD-a Donja i Gornja Gračenica te Volodera. Na području Kutine zabilježeno je 48 ispumpavanja i šest ispiranja kolnika, a na terenu je 38 vatrogasaca, od čega 20 pripadnika iz sedam DVD-a te 18 pripadnika JVP Kutina', rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh. 

Dodao je kako je situacija relativno dobra. Vatrogasci rade na sanaciji, a na terenu će ostati do potpunog smirivanja situacije. 

I u Zadarskoj županiji, u kojoj je došlo do velike količine oborina na području Bibinja i Sukošana, nastavlja se ispumpavanje vode iz objekata. Putem aplikacije 'Upravljanje vatrogasnim intervencijama' danas je zabilježeno deset odrađenih tehničkih vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, u kojima su angažirana 24 vatrogasca s deset vatrogasnih vozila. Veći dio intervencija odrađuje se na području Sukošana.

Vaša reakcija na temu