Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POVEZIVANJE SJEVERNE STRANE BRAČA Županija osigurala 60,8 milijuna kuna

POVEZIVANJE SJEVERNE STRANE BRAČA Županija osigurala 60,8 milijuna kuna

Projekt je podijeljen u dvije faze, a prva će biti završena za nekoliko mjeseci

U svrhu boljeg povezivanja otočnog stanoništva, Splitsko - dalmatinska županija pokrenula je, veliki infrastrukturni zahvat povezivanja sjeverne strane otoka Brača i u tom kontekstu provodi projekt izgradnje nove ceste i rekonstrukcije ceste Supetar - Pučišća - Povlja - Sumartin, koji će doprinijeti snažnoj revitalizaciji sjevernog dijela Brača kao i otvoriti nove razvojne mogućnosti ovoga dijela Županije.

Projekt je podijeljen u dvije faze od kojih je prva u izvođenju (izgradnja nove ceste u dužini od 4,8 km) i druga izgradnja druge dionice od Pučišća do Povlja u dužini od 10,4 km kao i rekonstrukcija cijele trase u dužini od 31,6 km od kojih se prva faza pred završetkom, doznaje se od spllitsko-dalmatinskog dožupana, Ante Šošića.

Splitsko - dalmatinska županija je uspješno aplicirala na fondove EU te je putem Županijske uprave za ceste osigurala 60,8 milijuna kuna (bespovratna sredstva EU 51,7 milijuna i 9,1 milijun iz nacionalne komponente) kako bi ovaj vrijedan projekt realizirala.

- Županijska uprava na čelu sa županom Blaženkom Bobanom uložila je napor kako bi ova investicija nakon dovršetka, služila stanovnicima i gospodarstvu otoka Brača a smatrajući da je uspješna regija samo ona koja ravnomjerno razvija sva svoja područja.

Zahvaljujem se svima dionicima koji su omogućili pokretanje projekta a posebno : Županijskoj upravi za ceste, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na čelu sa ministrom Olegom Butkovićem, vrijednome načelniku općine Pučišća, Marinu Kaštelanu (koji je zajedno sa nama iz Županije snažno podupirao i pripremao realizaciju projekta) i svima (projektanti, izvođači i drugi) koji su na bilo koji način pomogli realizaciji ovog kapitalnog projekta za otok Brač, poručuje Šošić koji je i sam posjedio gradilište te posvjedočio kako se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

Prva faza projekta bit će završena kroz nekoliko mjeseci. 

- Nadalje, preostaje prionuti nastavku projekta i uvjerenju da će konačnim dovršetkom obaju faza, otok Brač i njegovi stanovnici dobiti ugodniji prostor za življenje kao i snažnu polugu za daljnji razvoj, zaključuje Šošić.

Vaša reakcija na temu