Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poznati splitski filatelist nakon osmogodišnje pravne bitke se vraća na posao: 'Tko će odgovarati za preko milijun kuna materijalne štete uzrokovane otkazom?'

Poznati splitski filatelist nakon osmogodišnje pravne bitke se vraća na posao: 'Tko će odgovarati za preko milijun kuna materijalne štete uzrokovane otkazom?'

Baranovićev povratak u 'Hrvatsku poštu' bit će medijski popraćen

Nakon gotovo osam godina iscrpljujuće pravne bitke na svim sudskim razinama (redom: Općinski radni - Županijski - Vrhovni - Ustavni - Vrhovni - Županijski sud) pravomoćnim presudama Općinskog radnog suda u Zagrebu od 28.10.2015. i Županijskog suda u Bjelovaru od 10. veljače 2022. predsjednik Dalmatinskog kolekcionarskog društva 'Diokles', Pjero Baranović, ponovno vraćen na posao u Hrvatsku poštu d.d. koja mu je 1.4.2014. nezakonito otkazala Ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Naveli su to iz 'Dioklesa' u pozivu novinarima da poprate sutrašnji Baranovićev povratak na posao tj. njegovo ponovno potpisivanje jednostrano i nezakonito raskinutog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

- Pjero Baranović jedan je od najpoznatijih hrvatskih filatelista i kolekcionara te jedini poznati hrvatski filatelistički stručnjak koji je radio u Hrvatskoj pošti, gdje je, nakon desetljeća vanjske suradnje, primljen u stalni radni odnos 2007. Na njegovu inicijativu realizirano je više od stotinu hrvatskih poštanskih maraka, a neke od njih i u suradnji sa stranim poštanskim administracijama. Također, poštanske administracije drugih zemalja realizirale su i samostalno neke od njegovih prijedloga tiskanjem poštanskih izdanja, ponajprije posvećenih znamenitim Hrvatima u inozemstvu. Uz navedeno, on je i poznati donator filatelije i kolekcionarskih predmeta čije se donacije, među ostalim, nalaze i u trajnim postavama splitskih muzeja. Za svoj preko, dva desetljeća dug, kontinuirani filatelistički rad i djelovanje, nagrađen je mnogim domaćim i međunarodnim priznanjima. Od 2013. nositelj je i osobne nagrade Splitsko-dalmatinske županije za kulturu, a proces za dodjelu odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge za kulturu naglo je prekinut 2014. zbog nezakonitog otkaza koji je dobio u Hrvatskoj pošti d.d., čime mu je nanesena velika šteta ugledu i poprilično otežano javno djelovanje, a privatno ugrožena i egzistencija. Zbog navedenog, na kraju, s razlogom se pitamo, a vjerujemo i vi, tko će odgovarati za preko milijun kuna materijalne štete uzrokovane ovim otkazom koju u cijelosti mora isplatiti Hrvatska pošta d.d., čiji vlasnik je Republika Hrvatska. Naime, radi se o osam godina zaostalih mjesečnih primanja (95 mjeseci), regresa, božićnica, uskrsnica, uz zakonsku zateznu kamatu, te svih doprinosa (zdravstvenog i mirovinskog osiguranja i prireza) kao i parničnih i sudskih troškova - poručili su iz 'Dioklesa', naglasivši da je ovo tek jedan od više desetaka slučajeva jednostrano i nezakonito otkazanih Ugovora u radu u Hrvatskoj pošti u prvoj polovici 2014. koji su ovom državnom poduzeću prouzročili višemilijunsku materijalnu štetu za koju još nitko nije odgovarao. 

Vaša reakcija na temu