Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PREDSJEDNIK UDRUGE BATT SDP-ovcu MATIJEVIĆU 'Nanijeli ste štetu ugledu udruge i specijalne policije, snosit ćete odgovornost'

PREDSJEDNIK UDRUGE BATT SDP-ovcu MATIJEVIĆU 'Nanijeli ste štetu ugledu udruge i specijalne policije, snosit ćete odgovornost'

'Patološki mrzi branitelje, očito ne može prežaliti što smo mu srušili Jugoslaviju'

Nije dugo trebalo čekati odgovor Udruge Specijalne policije BATT koju je jutros prozvao SDP-ov vijećnik Davor Matijević zbog situacije s objektom u Vili Dalmaciji te korištenja prostora bez ugovora.

Matijeviću se na Facebooku javio Mladen Todorić, predsjednik Udruge BATT. Najavio je tužbu protiv Matijevića, tvrdi da su sve radili uz znanje prethodnog gradonačelnika i odgovornih u Gradu Splitu.

Na kraju mu je poručio da su izašli na kraj i s opasnijim neprijateljima pa će tako izaći na kraj i s njim. Evo što je napisao: 

'Nismo dosad htjeli izlaziti s demantijima prije nego s odvjetnikom sve uskladimo pa evo neka ovo bude premijerni demanti, a ti ga Davore proslijedi 'Slobodanki' i Dalmatinskom portalu iako ti nije u interesu jer razotkriva tvoje laži i obmane. Znači, zbog narušavanja ugleda naše Udruge i branitelja iz Udruge svojim lažima, bit će podignuta tužba protiv tebe i Slobodne Dalmacije. Da ovdje sad demantiram i demontiram laž po laž. Znači, dobili smo najprije suglasnost grada našem idejnom rješenju (1. mjesec 2020), pa smo po dogovoru predali u 4. mjesecu 2020. projekt u Grad Split, da bi Grad Split tražio dozvolu konzervatora koju smo dobili u 6. mjesecu 2020. 

Nakon toga smo na osnovu odobrenja konzervatora od grada Splita u 7. mjesecu 2020. dobili suglasnost za izvođenje radova. Obzirom da je taj 'povijesni staklenik' (u biti ruševina opasna po život kao i sve u kompleksu Vile Dalmacija) rađen prije 1968. godine rečeno nam je da ne treba građevinska dozvola i izdana nam je suglasnost za početak radova. Jedino točno u tvojim upornim medijskim izjavama je to da nam nije produžen ugovor koji je istekao u 9. mjesecu 2021. godine iako smo uredno i na vrijeme (2 x) podnijeli zahtjev za produženje. 

Naveo si da smo nakon isteka ugovora srušili 'povijesni staklenik' (ruševinu) i s tom laži si podebljao tužbu protiv sebe. Sad odjednom nitko ništa ne zna, a svi imaju te papire, kao i ti, ali namjerno lažeš i obmanjuješ javnost. Očekivao sam od dogradonačelnika da se izjasni, da kaže da ima saznanja o svim dozvolama koje imamo, na razgovoru kod njega mi je to potvrdio, ali on samo izjavi da su nas prijavili. Građevinska inspekcija od nas traži građevinsku dozvolu iako je objekt stariji od '68.? Pa tko je ovdje lud? 

Do sad je vrijedio jedan zakon, nakon promjene vlasti drugi. Ako i treba građevinska dozvola, zašto bi mi ponovo trošili svoje novce za nešto za što nam grad ne produžava ugovor? Čudnu igru igrate. Tvrdiš da uvodite red? Jedini koji su ovdje uvodili red smo mi veterani koji su bili spremni od svojih ulaganja urediti nešto što desetljećima propada, ali vama i Javnoj ustanovi koji se pozivati na red to ne paše, vama odgovara nered. 

Kompleks vile Dalmacija je ruglo grada Splita, od mola koji se raspada, preko okolnih kuća čijih je pola balkona palo, a pola pred padom i vama odjednom smetaju branitelji koji uvode red u gradske prostore. Čudnu igru igrate, kao fol prijavljujete svoje, ti si im izgleda istureni napadač, ne znam koji vam je motiv, čije je ovo maslo, obzirom da prozivate one koji su s vama u koaliciji. Je l' vam motiv patološka mržnja prema braniteljima ili je netko od vas bacio oko na te prostore da bi ih komercijalizirao, ali ste nanijeli štetu ugledu naše Udruge i specijalne policije općenito i zato ćete snositi odgovornost. Treba vas biti sram vaših upornih laži. Zbog nas koji smo iz kompleksa Vile Dalmacija odlazili u rat, a tvoji mentori bili u mišjoj rupi, ti si se vjerojatno igrao u pržini, sjedite u udobnim fotelju i imate nas obraza lažno optuživati nas koji smo vam omogućili da uživate u slobodi. Obično miševi izađu poslije Oluje, ali vjerujte mi, izašli smo mi na kraj i s opasnijim neprijateljima pa ćemo i s vama', napisao je.

Dodao je i kako mu se povraća od Matijevićevih laži zadnjih dana. 

'Ni časnu 31. obljetnicu nam nije dao da proslavimo u miru. Danima prije i danima poslije uporno širi laži o nama. To je nevjerojatna patološka mržnja prema braniteljima. Očito ne može prežaliti što smo mu srušili Jugoslaviju.'

Vaša reakcija na temu