Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP PREGLED PROMETA Više od deset prometnih nesreća u tjedan dana na dubrovačkom području

PREGLED PROMETA Više od deset prometnih nesreća u tjedan dana na dubrovačkom području

Najveća izrečena kazna je 1710 eura

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće, javlja PU dubrovačko-neretvanska.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 516 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu' te je tako 156 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 68 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 30 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 62 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,52 g/kg izmjerena je 47-godišnjaku koji je u subotu, 27. travnja, u večernjim satima u Dubrovniku zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.

Vozač je upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka, isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima AM kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.710 eura izrečena je 23-godišnjaku koji je u utorak, 23. travnja, u jutarnjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Dubrovniku.

Vozač je upravljao motociklom dubrovačkih registarskih oznaka i nije se zaustavio na znak policijskog službenika da se zaustavi. Osim toga, prometnom kontrolom je utvrđeno da vozač ne posjeduje valjanu vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa, te mu je izdan prekršajni nalog na spomenutu novčanu kaznu i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Vaša reakcija na temu