Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kako je novinar Škorić intervjuirao ravnatelja Škorića
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

Kako je novinar Škorić intervjuirao ravnatelja Škorića

Jednostavno: u prilogu u novinama plaćenom našim novcem

PONEDJELJAK Diploma

Prošla su već desetljeća otkako se šef splitskog HDZ-a Petar Škorić između ostalih može pohvaliti titulom diplomiranog novinara, a evo napokon smo dočekali njegov prvi novinarski uradak. I to kakav.

U plaćenom prilogu nazvanom 'Moja županija', koji nam na kioscima obično ispada iz novina i mahom služi za promociju činovničkog posla našim javnim parama, cijele dvije stranice velikodušno su dodijeljene obitelji Škorić: s desne i lijeve strane supruga Ana Marija niže vijesti iz protokolarnog života župana Bobana, a na centralnoj poziciji gospodin Petar Škorić piše o renesansi Županijske uprave za ceste. U jednom trenutku čak je promovirao sam sebe:

'Ravnatelj Petar Škorić u svom izlaganju osvrnuo se na stanje cestovne infrastrukture, a posebno županijskih i lokalnih cesta, koje su u trenutku nastanka ŽUC-ova bile zanemarene i u poprilično lošem stanju', piše novinar Škorić.

UTORAK Ranko

A Ranka Ostojića sustižu repovi ministarskog mandata, kada je MUP navodno lovio Zdravka Mamića dok je u isto vrijeme ravnatelj policije Vlado Dominić - kojega je imenovao upravo Ostojić - s Mamićem 'svaka tri dana jeo ćevape'. Da bi se potom skućio u svom prirodnom okruženju, Mamićevom HNS-u.

Slobodna Dalmacija podsjetila nas je na ovaj zanimljivi razvoj događaja, a sam Ostojić uspio se tek javno posvađati s novinarom koji je o tome pisao: puno energije potrošio je na objašnjavanje je li ga itko zvao za komentar, a puna tri dana nije odgovorio na jednostavnu dilemu:

Je li znao da čovjek kojega je postavio za šefa cijele hrvatske policije otvoreno šuruje sa znamenitim kriminalcem, ili je bio toliko nesposoban da to nije primijetio?

SRIJEDA Ilegalci

Kad već govorimo o policiji, zgodno je primijetiti da su ovog tjedna pala dvojica policajaca koja su se bavila ilegalnim taksiranjem na aerodromu. Nisu ih skontali njihove vlastite kolege, kojih je upravo na aerodromu cijeli jedan mravinjak, nego su policijski šefovi zasuti hrpetinom fotografija da im je nakon toga valjda bilo neugodno praviti se blesavima.

Pokrenuli su disciplinski postupak, ali su gospodu ostavili na poslu - stalnom, a po svemu sudeći i ovome na crno.

Po ažurnosti, dalo bi se zaključiti da će na vrata splitskih noćnih klubova - gdje valjda svaki jači policajac svakog vikenda radi u fušu - zakucati otprilike kada vrana pobijeli.

ČETVRTAK Šutnja

Od župana Blaženka Bobana još uvijek ni traga ni glasa, nikako da ispuni obećanje i izjasni se je li optuženi ratni profiter Jure Šundov pogodan profil za vođenje tvrtke Županijske ceste, odnosno raspolaganje desecima i desecima milijuna javnih kuna. 

Šuti, kukavički šuti.

PETAK Žnjan

Točno dan prije roka ekipa iz Banovine ispunila je obećanje i dovela Žnjan u koliko-toliko pristojno stanje, u svakom slučaju urednije i civiliziranije nego prošle godine, pa im na tome treba čestitati. Jest da se ne radi o revolucionarnom pothvatu i da na prvi pogled može izgledati kao meljanje, ali i dalje stoji da je napravljeno točno ono što je najavljeno i da Žnjan neće biti 'prašnjava pustopoljina'.

Dakle, izvedeno je privremeno rješenje. Nestrpljivo čekamo nastavak jer smo se u ovom gradu već bezbroj puta opekli na privremenim zahvatima koji imaju tendenciju vječnog trajanja.

SUBOTA Pola kvadrata

No da u istoj toj Banovini i dalje možemo naići na kojekakve bizarluke, sasvim je jasno: evo, baš ovog tjedna jednom restoranu u centru grada zabranili su postavljanje stolića s bokalom besplatne vode i porukom prolaznicima da se posluže, odnosno nisu mu dozvolili ponoviti prošlogodišnju zgodnu i korisnu akciju.

Da su očistili cijeli grad od viška štekata i da su usvojili odluku o komunalnom redu - a nisu, nego su još jednu sezonu zažmirili i pustili da se sve kotrlja po inerciji - shvatili bismo držanje principa oko tih pišljivih 0,6 kvadrata. Ovako, zaključit ćemo da na tim natječajima za primanje u gradsku upravu ipak treba dodati i malo jači psiho test.

NEDJELJA Recept

Usput, objavljena je nova runda zapošljavanja, ovaj put za petnaest komunalnih, dva prometna i dva poljoprivredna redara. Tko ima ambicija za vječni ugovor u javnoj upravi, ovo mu je najbolji put: već za koji mjesec može se poput trenutnih redara požaliti na višak stresa i posla, pa zatražiti premještaj u dublju birokratsku hladovinu.

Vaša reakcija na temu