Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Preminuo je Jure May Stanić

Preminuo je Jure May Stanić

Bio je jedan od bližih suradnika Olivera Dragojevića

Nakon kratke i teške bolesti preminuo je skladatelj i tekstopisac Jure May Stanić, u 66. godini života.

Tužnu vijest potvrdila nam je glazbenica Lea Dekleva.

Bio je jedan od bližih suradnika Olivera Dragojevića, s kojim je surađivao na pet studijskih albuma, a za kojeg je napisao više hitova. Među njima su 'Ajde zbogom', 'Tko sam ja da ti sudim', 'Božić bijeli', 'Pismo moja' i brojni drugi.

Jure May Stanić rođen je u Splitu 4. svibnja 1956. U rodnom gradu je završio gimnaziju i nekoliko godina studirao na Pedagoškoj akademiji. Skladateljskim radom počeo se baviti 1980., a već naredne godine imao je debitantski nastup na Splitskom festivalu sa skladbom 'Ivane moj', koja je osvojila prvo mjesto prema odabiru stručnog žirija. Godinu dana poslije, na Zagrebfestu osvojio je Grand prix u svim kategorijama skladbom 'Vrijeme je za uspomene'. 

Njegov skladateljski opus sadrži više od dvije stotine skladbi. Osim skladanja, bavio se i pisanjem tekstova. Sudjelovao je na većini festivala zabavne glazbe u Hrvatskoj. 

U radu na skladbama surađivao je i s drugim eminentnim aranžerima i producentima kao što su: Nikša Bratoš, Damir Dičić, Stipica Kalogjera, Remi Kazinoti, Mirko Krstičević, Zlatko Tanodi i drugi.


Vaša reakcija na temu