Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIJAVE U TIJEKU Postani student na Veleučilištu u Šibeniku
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

PRIJAVE U TIJEKU Postani student na Veleučilištu u Šibeniku

Veleučilište svakom studentu osigurava čak 450 sati stručne prakse kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora

Posljednih godina među hit destinacije za studiranje uvrstio se i jedan od najprosperitetnijih hrvatskih gradova - Šibenik. Na njegovoj vodećoj visokoobrazovnoj ustanovi, Veleučilištu u Šibeniku, trenutno se izvode četiri preddiplomska studija - Turistički menadžment, Upravni studij, Promet i Poslovna informatika te dva diplomska studija - Menadžment i Upravni studij.

Moderni studijski programi okrenuti tržištu rada

Prije dvije godine Veleučilište je pokrenulo dva nova studijska programa - Turistički menadžment i Poslovnu informatiku, te je tako odgovorilo na povećanu potražnju tržišta rada za turističkim i IT kadrom. Istovremeno, studij Prometa, jedini takve vrste u Dalmacije, u potpunosti je moderniziran, kao i Upravni studij na kojem se polovice nastave izvodi u popodnevnim terminima u turnusima (dva tjedna se slušaju predavanja samo iz jednog predmeta te nakon toga slijedi ispit) što studentima, pogotovo onima zaposlenima, jamči dodatnu fleksibilnost studiranja.

Jedna od najznačajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada. Da je odabir studiranja na Veleučilištu u Šibeniku pametno ulaganje u budućnost potvrđuje i činjenica da je zapošljivost njegovih studenata po završetku studija veća od 90%.


Visoki standard studentskog života - uloženo preko 110 milijuna kuna
Prema riječima dekana Veleučilišta u Šibeniku, dr. sc. Ljube Runjića, u zadnjih par godina na Veleučilištu je uloženo preko 110 milijuna kuna s ciljem podizanja studentskog standarda. Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnja postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. Pored novih predavaonica studentima je tako od ove godine na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona te novouređeni studentski park. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i studentski restoran (menza). Do početka ljetnog semestra 2021./2022. bit će završena i izgradnja novog studentskog doma 'Palacin', vrijednog 90 milijuna kuna i kapaciteta 330 kreveta.

Šibenik - mediteranski grad po mjeri studenta

Poseban šarm studiranju u najstarijem autohtonom hrvatskom gradu daje opušteni mediteranski stil života. Grad tvrđava i glazbenih festivala nalazi se u neposrednom okruženju dvaju nacionalnih parkova - Krke i Kornata, koji, zajedno s toplom mediteranskom klimom i morem, daju studiranju jednu sasvim novu dimenziju. Velika pažnja se posvećuje izvannastavnim aktivnostima studenata pa se tako tijekom cijele godine organiziraju studentske večeri, pub kvizovi, stand up komedije, termini za nogomet i košarku, izleti u prirodu te studentima uvijek najzanimljivija - putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu.


Važno je napomenuti da su troškovi života u Šibeniku, za razliku od velikih hrvatskih gradova Zagreba i Splita, idealni za prosječni studentski budžet, a dodatnu priliku za povećanje budžeta predstavlja mogućnost rada preko student servisa u brojnim poduzećima i ustanovama koje se bave turizmom i drugim gospodarskim djelatnostima u Šibensko-kninskoj županiji.


Studiranje i stručna praksa u inozemstvu uz potporu od 720 eura mjesečno

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 40 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.

Uvjeti za upis

Mogućnost upisa na preddiplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku imaju kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj i položili državnu maturu. Mogućnost upisa imaju i kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije školske godine 2009./2010., kao i kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje izvan Republike Hrvatske.

Mogućnost upisa na diplomske studije imaju svi studenti koji su završili preddiplomski studij i pri tome ostvarili minimalno 180 ECTS bodova.


Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti kod prodekanice za nastavu Ivane Beljo na e-mail: ibeljo@vus.hr, kao i na sljedećoj poveznici: http://www.vus.hr/?stranice=upisi&id=19.

Vaša reakcija na temu