Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Prijetio direktoru hotela Bretanida: 'Bit će krvoprolića, past će tvoja krv'

Prijetio direktoru hotela Bretanida: 'Bit će krvoprolića, past će tvoja krv'

Krenuo je prema njemu s motornom pilom!

N. M. osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu zbog prijetnje Philipu Meisteru, direktoru hotela Bretanida u Bolu. 

Došlo je do verbalne prepirke, a onda je okrivljeni iz svog vozila uzeo motornu pilu te se zaputio put direktora. Ispriječio se zaštitar koji ga je zaustavio u paljenju pile. N. M. je pilu vratio natrag, a direktoru poručio: 'Bit će krvi, bit će krvoproliće, past će tvoja krv!'

Okrivljeni je u svojoj obrani kazao da se ne smatra krivim. Tvrdi da se incident dogodio na njegovom zemljištu i da nikome nije prijetio. Kaže kako je direktor došao s dva zaštitara te mu je nešto počeo govoriti, a on mu je odvratio da ga ne ometa u poslu jer je došao raditi, a ne se svađati. Inače ima sudski spor s hotelom oko terena. 

Sud je poklonio vjeru oštećenom i saslušanim svjedocima. Jedan od njih kazao je kako je N. M. izvadio kamenje iz zida hotela pa je o tome obavijestio šefa recepcije, a ovaj direktora koji se pojavio na spornom zemljištu. Svjedok je kazao kako je direktor govorio da se vodi sudski postupak i da okrivljeni nema pravo prolaza. 

Kako je razgovor odmicao, okrivljenik je postajao sve agresivniji te je iz vozila uzeo motornu pilu i krenuo prema direktoru potežući ručicu kako bi  je upalio. Čitava situacija je izgledala ozbiljno pa je stao između njih dvojice. Svjedok je rekao da je događaj uznemirio direktora i sve prisutne. Naknadno je okrivljeni došao na njegovo radno mjesto sa sjekirom u ruci. 

Sudac Ante Unković osudio je N. M. na deset mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Kao olakotne okolnosti cijenile su se obiteljske prilike i dob okrivljenika, a posebno otegotno je bilo to što je okrivljeni već osuđivan zbog problema s istim hotelom.

Vaša reakcija na temu