Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIRODOSLOVNI MUZEJ: Mi nismo obveznici fiskalizacije!

PRIRODOSLOVNI MUZEJ: Mi nismo obveznici fiskalizacije!

Reagirali su na status Srđana Marinića

Na Dalmatinskom portalu smo jučer, 30. svibnja, objavili status Srđana Marinića, predsjednika Društva Marjan i splitski gradski vijećnik, ukazao je na problem naplate ulaznica u Zoološkom vrt na Marjanu.

'U 2022. godini bila su 22.164 posjetitelja ZOO vrta na Marjanu, ali prodaja ulaznica odvija se bez zakonom propisane obveze korištenja fiskalne kase?! I tako već više od 10 godina. Kako je to moguće', zapitao se Marinić. 

Stigla je reakcija iz Prirodoslovnog muzeja i Zoo vrta koji navode kako u naplati nema ništa sporno jer oni nisu obveznici fiskalizacije.

'Prirodoslovni muzej i Zoološki vrt, javna ustanova za istraživanje, sakupljanje, čuvanje, stručnu zaštitu, znanstvenu obradu i prezentiranje prirodoslovne građe te othranjivanje, njegovanje i prezentiranje faune - nije obveznik fiskalizacije.

Sukladno Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN 133/12, 115/16, 106/18, 121/19, 138/20) obveznikom fiskalizacije (i1.3) smatra se:

- fizička osoba obveznik poreza na dohodak po osnovi samostalne djelatnosti prema odredbama zakona kojim se uređuje porez na dohodak te

- pravna i fizička osoba koja se smatra obveznikom poreza na dobit prema zakonu kojim se uređuje porez na dobit', naveli su iz Prirodoslovnog muzeja i Zoološkog vrta.

Vaša reakcija na temu