Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Privatni vlasnici parcela na Marjanu tvrde da odluka o prometu kroz park šumu nije prošla javno savjetovanje

Privatni vlasnici parcela na Marjanu tvrde da odluka o prometu kroz park šumu nije prošla javno savjetovanje

Priložili dopis povjerenice

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o postavljanju značajnih ograničenja za prometovanje Šetalištem Ivana Meštrovića, javnosti i vijećnicima su se obratili vlasnici privatnih parcela na Marjanu. 

Malo je reći da se protive donošenju Prijedloga odluke o ograničenju korištenja prometnica u park-šumi Marjan, kojom se predviđa postavljanje nove rampu kod skretanja za Kašjune. 

- Tako bi se zabranio pristup imovini svim vlasnicima koji nemaju nikakve građevine već samo maslinike ili voćnjake, obiteljima čije su kuće u postupku legalizacije kao i vlasnicima s legalnim kućama koji nemaju prebivalište na području Marjana. Još skandaloznije, vožnja makadamskim putevima koji služe kao pristup poljima i kućama postala bi ilegalna, a prve legalne parkirališne površine udaljene su više od dva kilometra (Zvončac i Sustipan) - između ostalog su napisali vlasnici privatnih parcela na Marjanu. 

Medijima i vijećnicima su dostavili mišljenje Ureda povjerenice za informiranje u kojem je navedeno kako nije provedeno javno savjetovanje o Prijedlogu odluke o ograničenju korištenja prometnica u park-šumi Marjan, u obliku u kojem je dostavljena Gradskom vijeću. Zbog toga, iz ureda povjerenice upozoravaju da takav akt, u slučaju izglasavanja, može biti predmet ocjene zakonitosti pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske. 

U svom dopisu baš taj dio istaknuli članovi Udruge Vlasnici zemljišta na Marjanu, koji su podsjetili kako je gradska uprava početkom ove godine provela javno savjetovanje za izmjene i dopune Zaključka o korištenju prometnica Marjanom, ali problematiziraju što je izvješće objavljeno tek prije nekoliko dana i to uz prijedlog Odluke o ograničenju korištenja prometnica.

- Naglašavamo, Zaključak je različiti dokument u odnosu na Odluku za koju savjetovanje nikad nije provedeno - upozorili su uoči sutrašnje sjednice na kojoj će se raspravljati o tom dokumentu.

Vaša reakcija na temu