Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Amaury Gutierrez on Unsplash Priveden svećenik zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnice, oglasila se Zadarska nadbiskupija

Priveden svećenik zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnice, oglasila se Zadarska nadbiskupija

'Zbog delikatnosti situacije, razriješen je svih službi'

Svećenik iz župe Perušić Benkovački, kojeg je prošlog tjedna privela policija zbog sumnje da je počinio kazneno djelo seksualnog uznemiravanja maloljetnice, razriješen je svih dužnosti. 

Vijest je potvrdila Zadarska nadbiskupija. Oglasila se priopćenjem, evo što stoji u njemu:

'Nadležna policijska uprava obavijestila je Zadarsku nadbiskupiju da provodi izvide nad svećenikom. Zbog delikatnosti situacije, razriješen je svih službi u nadbiskupiji.

Da bi se osigurala daljnja pastoralna služba za vjernike u župi Perušić, nadbiskupija je poslala trenutno slobodnog svećenika da nedjeljom služi svetu misu dok se ne pronađe trajnije rješenje.

Zadarska nadbiskupija podupire sve istražne radnje nadležnih institucija.

Svjesni da je i sâma osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela na štetu maloljetnika od strane svećenika uvijek težak udarac mogućim žrtvama, zajednici vjernika i cjelokupnoj Crkvi ovim putem izražavamo svoje suosjećanje i žaljenje. Potičemo sve osobe koje su ikada pretrpjele bilo kakav oblik zlostavljanja da se jave nadležnim vlastima.'

Vaša reakcija na temu