Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Prljević: Kolega Čikotiću, moram te razočarati...

Prljević: Kolega Čikotiću, moram te razočarati...

Eto kolega, malo sam se raspitao, ipak nije do tebe...

Gradski vijećnik HDZ-a Tomislav Prljević večeras je objavio:

'Kolega Čikotiću, moram te razočarati činjenicom kako tvoje 'suočavanje s činjenicama i traženje da se dostavi mail županije' ili pak inzistiranje na tematskoj sjednici ipak nije presudno za sve što je Gradska uprava odradila po pitanju upisa posebnog pravnog režima za Park šumu Marjan.

U posljednjih nekoliko mjeseci Grad je nakon što je JUPŠ Marjan pripremila i dostavila pregled svih katastarskih i vlasničkih čestica, pretraživao cjelokupnu svoju postojeću dokumentaciju te je objedinio i započeo razgovore s nadležnim tijelima vezano za nadležnosti te proces upisa posebnog pravnog režima:

- Uredom za katastar

- Ministarstvom zaštite okoliša

Gradonačelnik je emailom udrugama i aktivistima to komunicirao nekoliko dana prije nego li ste počeli skupljati potpise za sazivanje tematske sjednice za upis posebnog pravnog režima, što je samo po sebi zanimljivo (a možda je i slučajno).

Grad je nastavio rad na predmetnom te je obavio sastanke s predmetnom prikupljenom dokumentacijom s Uredom za katastar te Ministarstvom zaštite okoliša na temu nadležnosti te dostatnosti predmetne dokumentacije za upis.

Zaključeno je da bi svakako bilo važno navedenu dokumentaciju osvježiti službeno na trenutno vrijeme te Grad isto naručuje od prethodnog izrađivača Geoprojekt d.d.

Sukladno činjenici da se radi o vrlo kompleksnom pitanju nadležnosti jer je osnivač park šume 1964. Zavod na državnoj razini, a Skupština Općine Split smanjila je granice 1988., dok je u suvremenoj RH nadležnost za proglašavanje područja park šume samim time i upisa posebnog pravnog režima za navedena područja prebačena na županiju, Grad zatražuje službeno očitovanje nadležnog Ministarstva zaštite okoliša te kompletnu prikupljenu dokumentaciju dostavlja Ministarstvu te Uredu za katastar i Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda.

Ministarstvo se dopisom od 26.7., dostavljenog Gradu 29.7. očituje da je navedeno ipak nadležnost Županije te da ista mora dokumentaciju dostaviti Katastru i Sudu.

Grad isti dan šalje dopis Županiji na daljnje postupanje s priloženom dokumentacijom te isti proslijeđuje i nadležnom Uredu za katastar i Zemljišnoknjižnom odjelu suda.

Eto kolega, malo sam se raspitao, ipak nije do tebe...'

Vaša reakcija na temu