Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRLJEVIĆ U OBRANI INSPEKTORATA: Ne mogu dolaziti na sjednice Gradskog vijeća, to je kao da zovete policiju za vrijeme istrage

PRLJEVIĆ U OBRANI INSPEKTORATA: Ne mogu dolaziti na sjednice Gradskog vijeća, to je kao da zovete policiju za vrijeme istrage

Bivši tajnik HDZ-a odgovorio na prozivke

Tomislav Prljević, bivši tajnik splitskog HDZ-a, stao je u obranu Državnog inspektorata, čiji su predstavnici pozvani na današnju sjednicu Gradskog vijeća o onečišćenju kvartova Brda i Neslanovac, ali nitko nije došao. Gradonačelnik Ivica Puljak već se požalio kako im nisu htjeli dati rješenja koja su ispisali protiv odgovornih za onečišćenje.

'Ne mogu dolaziti na sjednice jer je predmet u tijeku. To je kao da imate istragu i zovete policiju da donese sve moguće dokaze protiv osumnjičenika. Državni inspektorat postupa po prijavama, dio je represivnog aparata. U konkretnom slučaju postupaju protiv Luke, oni nas izvještavaju o tim radnjama. 

Bio bih najsretniji da imamo sve te papire, ali to nije stvar slobodne volje, nego zakona. Ako zakon dozvoli jednog dana, oni će vjerojatno dolaziti', kazao je Prljević.

Vaša reakcija na temu