Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROJEKT KOZJAK Ante Sanader priznao da je kupio zemljište kraj izlaza budućeg tunela, ne sjeća se kada

PROJEKT KOZJAK Ante Sanader priznao da je kupio zemljište kraj izlaza budućeg tunela, ne sjeća se kada

Šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a tvrdi da se njegovo zemljište neće otkupiti

Planirana trasa spoja autoceste i Jadranske magistrale preko tunela Kozjak podigla je dosta prašine u Kaštelima.

U petak je održana prezentacija Studije utjecaja na okoliš na kojoj je rečeno da je postojeća trasa ucrtana u prostorni plan 2006. godine.

Okupljeni u kino sali u Kaštel Sućurcu iznijeli su niz primjedbi na trasu. Postavilo se i pitanje zašto je cesta planirana preko privatnih parcela, a ne državne zemlje.

Prije deset godina današnji politički tajnik vladajuće stranke i županijski čelnik HDZ-a Ante Sanader se pohvalio kako je čvor Vučevica njegova ideja.

Vrlo brzo se počelo špekulirati o njegovom zemljištu i vrijednosti koje bi dobio zbog gradnje, tim više jer su se mijenjali idejni projekti, trase su mijenjale smjer.

Nije stoga čudno da je postavljeno pitanje Sanaderu o njegovom zemljištu.

Priznao je da ima zemljište, ali i da ne zna kada ga je kupio, možda 2007. ili 2008., a možda i 2010. godine.

- Imam zemljište 150-200 metara od izlaza tunela - odgovorio je.

Na dodatan upit je odgovorio da trasa budućeg tunela ne prolazi preko njegovog zemljišta i da se od njega neće otkupljivati.

Vaša reakcija na temu