Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROJEKT RU:RBAN, URBACT III - Urbani vrtovi Splita, perspektiva građana i poziv na popunjavanje ankete
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

PROJEKT RU:RBAN, URBACT III - Urbani vrtovi Splita, perspektiva građana i poziv na popunjavanje ankete

Projektni proračun za aktivnosti Grada Split je 675.000,00 kuna, od čega je udio sufinanciranja europskim sredstvima 85%

RU:RBAN je osmišljen kao projekt u okviru europskog programa URBACT III, a koji svoje aktivnosti temelji na stvaranju urbanih vrtova, te promicanju otpornosti gradova i socijalne uključenosti kroz jačanje svijesti o urbanoj poljoprivredi. U periodu od 2018. do 2021. godine kroz Prvi poziv programa Urbact III, projekt RU:RBAN realizirali su gradovi Rim (Italija), Vilnius (Litva), Caen (Francuska), Krakow (Poljska), Thessaloniki (Grčka), Loures (Portugal) i Coruna (Španjoska). 

Grad Split je partner projekta RU:RBAN u Drugom pozivu, odnosno RU:RBAN Second wave, koji je osmišljen kao mreža prijenosa znanja koja se temelje na dobrim praksama 'Modela upravljanja urbanim vrtovima u Rimu', kako bi znanja i praksu Prvog poziva projekta RU:RBAN iskoristili drugi gradovi EU, te kako bi se poboljšali kapaciteti lokalne uprave u tom segmentu. Partneri koji sudjeluju u Drugom pozivu uz Split su: Rim (Italija), Aleksandropoli (Grčka), Algeciras (Španjolska), Carlow County Council (Irska). 

Dobra praksa Rima u organiziranju urbanih vrtova koja će se prenijeti putem RU:RBAN projekta sastoji se od podizanja kapaciteta građana za organizaciju i upravljanje urbanim vrtovima na samodostatan način, te kroz izradu Pravilnika o lokalnom upravljanju urbanim vrtovima prema rimskom modelu. 

URBACT III program ima ugovornu praksu djelovanja putem ULG grupa (Urbact lokalne grupe), unutar kojih se umrežavanju lokalne tvrtke, ustanove i organizacije civilnog društva čiji djelokrug rada može doprinijeti realizaciji Projekta. Urbact lokalna grupa Grada Splita okuplja dionike Održivo d.o.o., Parkovi i nasadi d.o.o., Udruga Mi, Udruga MoSt, Udruga Permakultura Dalmacija, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, kako bi svojom praksom i iskustvom pomogli realizaciju projektnih aktivnosti.

Projektni proračun za aktivnosti Grada Split je 675.000,00 kuna, od čega je udio sufinanciranja europskim sredstvima 85%. Trajanje projekta je od lipnja 2021. do prosinca 2022. godine.

Kao prvi korak u procesu izrade Pravilnika za upravljanje urbanim vrtovima Splita, Gradu Splitu je potrebna pomoć građana u obliku popunjavanja ankete, kako bi što kvalitetnije dobili uvid u mišljenje potencijalnih korisnika urbanih vrtova, te u konačnici kvalitetnije proveli Projekt na zadovoljstvo građana Splita. 

Klikom na link ispod, molimo vas ispunite anketu:

Anketa Grada Splita o percepciji građana na temu urbanih vrtova Splita u sklopu međunarodnog projekta RU:RBAN Second wave, URBACT III 

Ovaj projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (European Regional Development Fund – ERDF).

#rurban




Vaša reakcija na temu