Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr PROJEKTANT KONSTRUKCIJE NA POLJUDU 'Pukao je jedan štap, na stadionu ih ima 10 tisuća'

PROJEKTANT KONSTRUKCIJE NA POLJUDU 'Pukao je jedan štap, na stadionu ih ima 10 tisuća'

'Prvi put se tako nešto dogodilo'

Boženko Jelić, projektant konstrukcije na poljudskom stadionu sagrađenom za MIS 1979. godine, pregledao je kvar na jednom od nosača konstrukcije te kaže da nije u pitanju ništa dramatično. 

'Da se imalo što dogoditi, već bi se dogodilo. Pukao je vijak jednog od 10 tisuća štapova na stadionu. Konstrukcija je statički neodređena i bilo je predviđeno da se štapovi mogu demontirati, popraviti i vratiti. 

Vijak je pukao, ne znam zašto. Prvi put se tako nešto dogodilo, a to može biti zbog velikog udara vjetra, niske temperature pa i zamora materijala. Jedan puknuti stup nije problem, da su pukla sva tri, to ne bi bilo dobro, imali bi havariju', kaže Jelić. 

Sutra dolaze stručnjaci iz Brodosplita koji će sanirati kvar. 

'Moraju izraditi vijak istih karakteristika koji će se staviti umjesto ovoga što je puknuo. Problem će biti kako odvojiti preostali dio vijka u kugli. To je posao za dva čovjeka za nekoliko dana', kaže Jelić.

Vaša reakcija na temu