Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prometova 25-ica od danas povezala Jadransku magistralu s trgovačkim centrima na istoku Splita

Prometova 25-ica od danas povezala Jadransku magistralu s trgovačkim centrima na istoku Splita

Linija prvi put u povijesti prometuje novom trasom

Danas u 11 sati iz ulice Omladinsko šetalište, kod autobusnog okretišta uz park u centru Stobreča, krenula je Prometova linija br. 25 Split-Stobreč-Split prvi put u povijesti novom trasom prometovanja. Nova trasa utvrđena je na zahtjev mjesne samouprave istočnog dijela grada Splita prema Vukovarskoj ulici i trgovačkim centrima City Centar One i Mall of Split, te prema samom centru grada Splita. Vlado Tandara, predsjednik Mjesnog odbora Stobreč, kazao je kako su uspjeli, zajedničkim snagama s gradskim kotarom Šine i mjesnim odborom Kamen, riješiti da stobrečke linije idu preko trgovačkih centara.

- Građani koji nisu imali vozila do sada nisu imali priliku doći do spomenutih centara, a ovo je i prvi put da se mijenjala trasa linije br. 25. Tražili smo i da nam se uvedu displeje s voznim redom, obzirom da smo turističko mjesto kako bi turisti znali kada prometuju autobusi, a tako bi dobili i bolju komunikaciju s ostalim dijelovima grada - poručio je Tandara. 

Marina Kovačević, iz gradskog kotara Šine, kazala je da je sve pokrenula građanska inicijativa njihovog kotara. 

- Povezali smo Jadransku magistralu i Vukovarsku ulicu prvi put u povijesti gradskog prijevoza, a ovo je velika stvar za sve nas koji se vozimo autobusom. Povezanost javnim prijevozom jako je važna za sve generacije. Zahvaljujemo se svima na podršci - poručila je Kovačević.

Prijedlog je krenuo u rujnu prošle godine, a ideja je bila da se Sirobuja i Šine spoje linijom br. 18.

- To se pokazalo logistički zahtjevno, poremetilo bi vozni red spomenute linije, a zahtijevalo bi nova vozila i vozače. Prometovi inženjeri došli su na ideju da poveže linijama br. 25 i br. 27, ali je samo Stobreč prihvatio ideju. Tako smo došli do realizacije, a ovo je za istok Splita veliki korak u urbanizaciji i policentričnom razvoju Splita - mišljenja je. 

Trajanje vožnje produžit će za desetak minuta, ali će se, kako nam govore sugovornici, dobiti puno više.

- Mijenjanjem trase omogućili smo građanima bez automobila odlazak kod doktora, studentima na fakultete, učenicima u škole, a tako olakšan im je odlazak na odredište - navodi Tandara, a s njim se složila i Kovačević koja otkriva kako će linija prometovati jednom u satu.

- Vukovarska ulica nije samo shopping, tamo je cijeli niz sadržaja, od dežurne apoteke pa nadalje, ona je žila kucavica grada. Ono što je danas novo, za neko vrijeme će biti normalno i pitat ćemo se kako smo to tek sad napravili - poručila je.

Vaša reakcija na temu