Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROPALA IDEJA Puljak neće graditi Splićanima stanove za najam
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

PROPALA IDEJA Puljak neće graditi Splićanima stanove za najam

Analiza je pokazala da je neisplativo

Stanovi za dugoročni najam nisu prihvatljivi Gradu Splitu. Uz to, Korešnica je daleko od realizacije, kako je jasno iz predočenih brojki, ukupno bi projekt stajao oko 400 milijuna eura, a sama priprema 60. Što se tiče stanova za najam, za koje se najviše borio SDP-ov Davor Matijević, prvi put je izrečeno kako od njih neće biti ništa. 

- Plan nam je uputiti inicijativu da se osnuje državni fond za sufinanciranje stanova za najam za dugoročni najam - rekao je prije sjednice gradonačelnik Ivica Puljak.

Kao primjer je naveo austrijski model. Prema analizi koju je radila gradska firma Stanouprava, stan od 50 kvadrata stajao bi 850 eura mjesečno. Tek s tim iznosom najma Gradu bi se isplatilo graditi da bi uopće bio na 'nuli'. Puljak s Osijekom, Rijekom i Zagrebom planira od države tražiti pomoć, odnosno drukčije načine financiranja.

Također, namjera je i investitore 'benefitima' potaknuti na gradnju stanova za priuštivo stanovanje.

Vaša reakcija na temu