Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROSVJED NA ŽNJANU: Pritisak urodio plodom, Grad će pronaći alternativno rješenje za vrijeme radova

PROSVJED NA ŽNJANU: Pritisak urodio plodom, Grad će pronaći alternativno rješenje za vrijeme radova

Pogledajte na koji put su 'osuđeni'

Stanari Žnjana okupili su se točno u podne kako bi apelirali na vlast zbog radova u ulici u kojoj žive, a nemaju adekvatni pristup. Radi se o zapadnom dijelu ceste Put Žnjana. Zapravo, kako kažu, imaju ulicu bez izlaza, ili kako se slikovito izrazila stanarka Davorka, 'oputinu' prema Duilovu. Od gradske vlasti traže prestanak radova do pronalaženja alternativnog puta, kojega vide kroz dio Bračke ceste.

- Ukinuta nam je cirkulacija kroz Put Žnjana. Možete li zamisliti da se to događa u gradu u 21. stoljeću? - kazala je.

Trenutačno je privremeni semafor kao osiguranje, ali kaže, postavljen je vjerojatno zbog prosvjeda, ne znaju ni koliko će biti tu.

- Ovdje smo zbog djece, ali i zbog upozorenja da ne mogu ni vozila hitnih službi proći. Zar trebamo čekati tragediju da se poduzme što treba? - apelirali su stanari i ranije 

Stanari kažui da će radovi trajati duže od godinu dana pa drže da prometni kolaps nadilazi strpljenje i postaje pitanje zdravog razuma.

- S obzirom na dinamiku rada, kao što vidite, nema radnika, tko zna kad će završiti. Osim alternativnog puta, tražimo i da se ubrzaju - jasni su. Među stanare je došao i Centrov predsjednik kotara, Tonći Vatavuk, informirao ih je da će se preko privatne parcele moći spustiti do Šetališta pape Ivana Pavla II, kada Strabag završi tu dionicu aglomeracije. 

- Planirano je da budu gotovi 15. lipnja - najavio je. 

Stanari su dijelom zadovoljni jer je apel urodio plodom, ali im nije jasno zašto Grad nije mogao pričekati s radovima u njihovoj ulici i, kako kažu, ugroziti sigurnost stanarima i gostima.

Grad Split je, podsjetimo, unatrag nekoliko dana najavio kako su u tijeku pripremni radovi na izgradnji prometnice Put Žnjana, koja počinje kod križanja s Velebitskom ulicom, a završava oko 50 metara istočno od križanja s ulicom Ane Katarine Zrinske. Osim toga, u ulici se već odvija niz (privatnih) radova.


Vaša reakcija na temu