Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRAZNIK RADA U SPLITU Nemojte policiji govoriti 'drugovi' - privest će vas!

PRAZNIK RADA U SPLITU Nemojte policiji govoriti 'drugovi' - privest će vas!

Zoran Burić ponovno je završio u rukama policije

Prosvjed grupe Splićana na Rivi završio je intervencijom policije. Splitski aktivist Zoran Burić priveden je u postaju zbog remećenja reda i mira. Još će vidjeti za koji će ga članak optužiti.

Kako doznajemo, ispao je problem što je Burić u nekoliko navrata kazao policijskim službenicima 'druže'. Oni su to shvatili kao provokaciju i vrijeđanje službene osobe te su pokupili Burića u maricu i odveli ga u policijsku postaju da mu uruče obavijest o počinjenom prekršaju.

Splićani su se na Rivi okupili na javnom prosvjedu 'Izađi i bori se' povodom obustave karantene, kršenja osnovnih ljudskih prava na slobodu govora, izražavanja, kretanja, rada te obustave instalacije 5G mreže dok se ne dokaže da nije štetna. Prosvjeduje se i u Zagrebu i Rijeci, a organizatori su uputili poziv i građanima ostalih gradova da izađu na svoje ulice. 

'Budite bučni, glasni, ponosni, ali ne dozvolite sukob s policijom. To su vaši susjedi, obitelj, prijatelji. Ovo je borba za prava svih nas običnih građana. A ako si kukavica ili nemoćan, ostani doma, izađi na balkon pa bar zaplješći onima koji se bore za tvoja prava', poručili su.

Tu je i video koji su snimili Burićevi prijatelji pa možete pogledati kako je to sve skupa izgledalo.


Vaša reakcija na temu