Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prva komunikacijska ploča postavljena u Supetru, evo o čemu se radi

Prva komunikacijska ploča postavljena u Supetru, evo o čemu se radi

Cilj projekta je promocija potpomognute komunikacije te širenje komunikacijske pristupačnosti u Hrvatskoj

U parku Ratac kraj rive u Supetru u utorak je postavljena komunikacijska ploča. Postavljanje je inicirala udruga  studenata logopedije Logomotiva u sklopu svog projekta Pričajmo slikama.

'U suradnji s mentoricama izv. prof. dr. sc. Jasminom Ivšac Pavlišom te asistenticom Klarom Popčević, dizajnirali smo raspored simbola, dok je Grad Supetar ideju objeručke prihvatio, predložio lokaciju te financirao izradu i postavljanje ploče. Također, u odabiru simbola sudjelovala je i udruga Brački pupoljci sa svojim sugestijama', poručuju iz udruge Logomotiva. 

Pojašnjavaju kako su komunikacijske ploče jedan od niskotehnoloških oblika potpomognute komunikacije, a u sklopu svog projekta iniciraju postavljanje u mjestima koja su povezana s njihovim članovima.

Cilj projekta je promocija potpomognute komunikacije te širenje komunikacijske pristupačnosti u Hrvatskoj što se upravo postiže postavljanjem ploča na javna mjesta. Djeca koja ne razumiju jezik ili ne mogu komunicirati putem govora (npr. autizam, višestruke teškoće, genske malformacije i dr.) pokazuju na simbole i tako prenose poruku o tome što žele, kako se osjećaju te razgovaraju pomoću ploče.

Na predstavljanju ploče su, uz gradonačelnicu Ivanu Marković i predstavnicu Bračkih pupoljaka, sudjelovala i djeca iz predškolske skupine Dječjeg vrtića Mrvica. 

Valentina Kišan, studentica logopedije i predsjednica udruge Logomotiva, je bila kontakt između Grada i udruge jer je prošle godine boravila u Supetru u sklopu ženske vatrogasne dislokacije te je tako upoznala Grad i gradonačelnicu.

Iz Logomotive najavljuju kako u planu imaju postavljanje još takvih ploča diljem Hrvatske.

Vaša reakcija na temu