Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Fotomontaža PU O INTERVENCIJI U KAURIJU 'Policijski službenici ne tuku i ne premlaćuju'

PU O INTERVENCIJI U KAURIJU 'Policijski službenici ne tuku i ne premlaćuju'

'Pokušava se stvoriti pogrešan dojam o radu policije'

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska komentirala je navode Splićanina Marija Milića koji je ustvrdio kako su ga interventni policajci zbog bezazlene rečenice pretukli prilikom nedavne intervencije u kafiću Kauri.

U PU splitskoj tvrde kako nije točna konstatacija da je bilo tko premlaćen.

'Činjenica je da je prilikom postupanja u ugostiteljskom objektu jedna osoba narušavala javni red i mir i da su radi toga uporabljena sredstva prisile na zakonit način u cilju savladavanja otpora osobe koja je narušavala javni red i mir, sve sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

O ponašanju osobe dovoljno govori činjenica kako su policijski službenici samo prema njemu morali uporabiti sredstva prisile, iako je u objektu zatečeno 130 osoba, a tu večer je nadzor obavljen u 163 ugostiteljska objekta.

Potrebno je navesti kako su osobi odmah nakon što je dovedena u službene prostorije skinuta sredstva za vezivanje. Iako osoba nije imala vidljivih ozljeda, obzirom na pravila postupanja, ponuđena mu je liječnička pomoć koju je odbio. Utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Osoba je vlastoručno napisala i potpisala izjavu kako nema primjedbe na postupanje policijskih službenika', navode u splitskoj policiji.

Milića su prijavili za prekršaj, ali i kazneno djelo prijetnje policijskom službeniku.

Suvišno im je komentirati njegove navode kako su prilikom privođenja namjerno kočili kako bi se ozlijedio u vozilu.

Milić tvrdi da su ga petorica, šestorica izudarali koljenima u prsa i na podu još udarali dok je imao lisice.

'Želimo istaći kako je osoba zatražila liječničku pomoć u nedjelju oko 13 sati. Liječnici su utvrdili da je zadobio lakše tjelesne ozljede. Pušten je kući što, samo za sebe, dovoljno govori o istinitosti citiranih izjava', kažu u policiji.

'Konačno želimo još jedno obavijestiti javnost kako policijski službenici u svom poslu primjenjuju sredstva prisile kada su za to ispunjene zakonske pretpostavke, a ne tuku, niti premlaćuju. Na ovaj način, iznošenjem neprovjerenih i jednostranih navoda osobe koje je prekršajno i kazneno prijavljena, u javnosti se pokušava stvoriti pogrešan dojam o radu policije i policijskih službenika, a što šteti ugledu policije u javnosti', poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Vaša reakcija na temu