Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puljak: Velike stranke i interesne koalicije svojim djelovanjem pokušavaju uništiti potencijal našeg društva

Puljak: Velike stranke i interesne koalicije svojim djelovanjem pokušavaju uništiti potencijal našeg društva

Stranka je na Skupštini usvojila Plan rada i Financijski plan te prihvatila prijedlog o pristupanju ALDE grupaciji

Stranka Pametno je na redovnoj Skupštini stranke usvojila Plan rada i Financijski plan za 2018.,godinu, a podržali su i prijedlog o pristupanju stranke grupaciji ALDE, koja predstavlja Savez liberala i demokrata za Europu. ALDE će o tome odlučivati 1. prosinca. 

Iz stranke su najavili da im je u planu širenje organizacije i gradnja unutarnje strukture stranke, konstantan rad na terenu i komunikacija s građanima.

- Pametno je stranka za pametna rješenja okrenuta budućnosti, stranka za promociju rada, znanja i odgovornosti. Poruke i vrijednosti koje mi zastupamo u svom programu, i od kojih ne odstupamo u svakodnevnom radu, jesu civilizacijske vrijednosti liberalne demokracije. Zato se želimo pridružiti ALDE grupaciji koja iste vrijednosti promiče na razini cijele Europe. To su osobna, politička i građanska prava i slobode, jednakost i ravnopravnost svih građana, apsolutna zaštita prava manjina, ekonomskih, poduzetničkih i tržišnih sloboda, antifašizam te sekularnost države. Želimo surađivati s grupacijama koje dijele naša razmišljanja i vrijednosti – kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno. 

ALDE trenutno broji 60 članica te još na tisuće pojedinačnih članova koji zajedno rade na razvoju i napretku Europe. U Pametno ističu kako je vrijeme da Hrvatska napusti europsko začelje i zauzme poziciju razvijenog društva zadovoljnih građana. 

- Naše društvo ima golemi potencijal, a velike stranke i interesne koalicije uporno ga pokušavaju uništiti. Svojim djelovanjem, poput odustajanja od kurikularne reforme i reforme lokalne samouprave, vuku nas prema dnu, ali nas optimizam ne napušta. Gledamo dugoročno i gradimo iz temelja organizaciju koja u svakom trenutku može preuzeti odgovornost za ovu državu – zaključila je Puljak. 

Vaša reakcija na temu