Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PULJAK DELOŽIRA HDZ: Istekao im ugovor, novi neće dobiti

PULJAK DELOŽIRA HDZ: Istekao im ugovor, novi neće dobiti

'Prvi put čujem, vidjet ćemo pravni osnov', kaže predsjednik stranke u Splitu

Stranke više neće moći koristiti gradske prostore, posebice u centru grada. Svima kojima je istekao ugovor ili nije produljen, pozvani su na predaju prostora. Prva stranka kojoj je istekao ugovor je HDZ, poslan im je zahtjev za predaju prostora. Što se tiče gradske uprave, od 21. veljače, HDZ je nelegalno u Sinjskoj 2. Uredno su do sada ispunjavali svoje obveze za dva prostora, jedan od skoro 169 kvadrata su plaćali oko 3500 kuna mjesečno, a za drugi od 162 metra četvorna nešto više od 3200 kuna. Iz stranke su poslali zahtjev za produljenje ugovora na vrijeme, ali je iz Banovine krenuo dopis HDZ-u 'za primopredaju'. Još im nije stigao na adresu, kako kaže predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta

- Prva vijest mi je to što me pitate, vidjet ćemo pravni osnov kada stigne dopis - kratko nam je komentirao.

Ranije su u najvećoj splitskoj oporbenoj stranci već krenuli u potragu za novim prostorijama, planirali su sjedište smjestiti u kvart Split 3.

Ako se stranke ogluše na zahtjev za primopredaju, ubuduće će kao nelegalni korisnici plaćati višestruko veće iznose. Za kvadrat gradskog prostora plaćat će, ovisno o zoni, od 40 do 60 eura. Kako Sinjska ulica spada u ekstra zonu i najviši iznos, mjesečno bi HDZ plaćao nešto više od 19.000 eura.

Visokim iznosima gradska uprava motivira nelegalce da isele i vrate prostor. 

Prošle godine u veljači je splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio promjene oko korištenja gradskih prostora u stranačke svrhe. Prozvao je HGS i Željka Keruma za prostor na Rivi, ali oni su legalni sve do 2025. godine.

Prvi kojima ističe ugovor je HNS, koncem rujna. Bez ugovora su primjerice SRP, HDS, HSS i ne vrate li prostore, plaćat će također drakonske najamnine. 

Jednako kao, prema stavu Banovine, i SDP na Bačvicama za jedan dio  prostorija od oko 80 kvadrata. Ostatak od 265 metara četvornih koje koriste socijaldemokrati nije sporan.

Vaša reakcija na temu