Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PULJAK SA ŽNJANA: Za dvije godine Split će dobiti najljepšu i najreprezentativniju plažu u Hrvatskoj

PULJAK SA ŽNJANA: Za dvije godine Split će dobiti najljepšu i najreprezentativniju plažu u Hrvatskoj

Prvi radovi počinju u deveti mjesec

Bivši gradonačelnik Ivica Puljak u utrci za nastavak mandata sa zamjenicima Antonijom Kuzmanićem i Bojanom Ivoševićem je nabrojio što se sve napravilo u proteklih deset mjeseci za uređenje Žnjana. Najavio je dovršetak projekta za dvije godine.

Nazvao ga je najvećim projektom u Splitu koji je na ponos cijelom gradu i koji se radi prvenstveno zbog građana, zato će biti dobar i za goste.

U zadnjih deset mjeseci, nabrojio je, formirali su stručno-operativni tim koji upravlja projektom, na javnom natječaju su zaposlili direktora firme Žnjan koja je dobila koncesiju Vlade kao i voditelja projekta. 

- Izvršili smo primopredaju projekta jer je Grad Split bio u posjedu dokumenata, ispravljene su razne nepravilnosti i zaostatci, usklađen je s drugim projektima koji se dotiču njega. Riješene su sve zapreke da se pristupi građevinskom dijelu i riješene su mnoge stvari u dogovoru s ministarstvima - iznosio je Puljak.

Sada se, objašnjavao je, nalazi u fazi u kojoj se rade dinamički planovi, a uskoro će se i predati zahtjevi za šest građevinskih dozvola, za šest faza.

-  U fazi smo da se radi sve što treba da se potpiše ugovor o koncesiji, a usklađivali smo planove da se ljetna sezona ne dovede u pitanje - kazao je.

Radovi bi započeli u deveti mjesec na cesti Ivana Pavla II. 

Do kraja godine bi trebali krenuti radovi i na ostalom dijelu, naravno, nakon raspisivanja natječaja za izvođača.

- Za sljedeću sezonu bi napravili prvu fazu projekta, plaže, šetnicu i biciklističke staze i sve drugo predviđeno. Ostatak projekta bi bio gotov za ljetnu sezonu 2024. godine - najavio je.

Uređenje Žnjana, naglasio je, ide po planu.

- Kada se, nadam se, mi vratimo u Banovinu, tada bi tvrtka Żnjan i operativna skupina pristupili potpisivanju ugovora. Radi se i na zatvaranju financijskog okvira - opisivao je.

 Dodao je i da su revidirali studiju izvedivosti s obzirom na povećanje cijena građevinskih radova. 

- Sve smo napravili da se cijeli projekt završi za dvije godine i da Split dobije najljepšu i najreprezentativniju plažu u Hrvatskoj na ponos građanima - poručio je Puljak.

Vaša reakcija na temu