Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Put iza nove bolnice

PUT IZA NOVE BOLNICE 'Rušenjem objekata će nam se ugroziti životi, pročitajte mišljenje vještaka'

'Tvrtka koja ruši objekte ima u obiteljskom vlasništvu radnju na toj trasi i ne ruši se njegov', kaže jedan od vlasnika

Nakon što je Grad odlučio rušiti poslovne prostore na Putu iza nove bolnice, vlasnici više objekata upozoravaju da će time narušiti statiku njihovih radnji, smatraju da će im ugroziti i život te da o tome postoji i mišljenje vještaka.

Grad ne može napraviti cestu, nije postignut dogovor s vlasnicima, a tijekom proteklih 15-ak godina je isplaćeno 37,6 milijuna kuna bivšim vlasnicima prostora.

- Da bi stvar izgledala još jasnije, tvrtka koja ruši postojeće objekte, da ne kažemo gricka, ima u obiteljskom vlasništvu  poslovni objekt na toj trasi i ne ruši se njegov - kaže nam jedan od vlasnika kojemu je, kako kaže, u najmanju ruku otežan rad.

Pitali smo u gradsku upravu zašto se ruši selektivno i o povezanosti firmi.

Pročelnik za izgradnju i upravljanje Jurica Vojnović nam je kazao da se ruše oni objekti koji su otkupljeni, sukladno izrađenim projektima od ovlaštenih projektanata, a statika nije ugrožena, dapače ostaje dio konstrukcije uz objekte koji se neće rušiti baš zato da se ništa ne ugrozi. 

- Ovim rušenjem uvodi se red, jer nakon rušenja ostaje poravnata betonirana površina, a uklanjaju se objekti koji su unatoč višestrukom zatvaranju od strane Grada Splita stalno bili provaljivani i služili kao boravište beskućnicima koji su iza sebe ostavljali nered i smeće - odgovorio nam je Vojnović.

Inzistirali smo na pitanju zašto je upravo ovoj firmi ostala netaknuta radnja.

Pročelnik nam je prvo negirao povezanost ovih dviju firme, da bi potom kazao da je 'shvatio da su rođaci i da nema ništa sporno'.

- Cesta se ne rješava jer, kako je poznato, nakon višegodišnjeg trajanja postupaka još nisu svi objekti otkupljeni. Ali taj dio objekta ostaje jer nije imovinsko-pravno riješen. Kao i neki drugi uokolo. Zašto bi on bio različit od drugih? - potom je odgovorio.

U toj firmi su nam kazali da počinju radovi i da se može reći da je isti vlasnik. I ostaju na trasi.


Vaša reakcija na temu