Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RADOVI U SOLINU Nova prometna regulaciji u Ulici don Frane Bulića

RADOVI U SOLINU Nova prometna regulaciji u Ulici don Frane Bulića

Moći će voziti samo stanari, vozila gradilišta, hitne službe i javni prijevoz

U tijeku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u sklopu 'Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin - rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe grada Solina i općina Podstrana, Klis i Dugopolje zbog čega će u dijelu Ulice don Frane Bulića biti onemogućen tranzitni promet autima, autobusima i teretnim vozilima.

Isključivo će biti dozvoljen promet vozilima gradilišta te iznimno stanarima, hitnim službama i javnom prijevozu. Pješački promet kroz zonu izvođenja radova će u svakom trenutku biti omogućen.

'Molimo građane, koji žive istočno i zapadno od zone izvođenja radova, da Ulicom don Frane Bulića idu od zone odvijanja radova, odnosno prema istoku i zapadu kako je na prikazano na grafici. Molimo da građani koji žive unutar zone odvijanja radova minimalno koriste dio trasa koje su dio gradilišta (žute zone).

Na grafici ispod je prikazana četvrta faza izvođenja radova s kojom se započinje 25. 6. 2024. godine i trajat će 20 dana. Radovi će se u tom periodu izvoditi od Ulice don Frane Bulića od kućnog broja 124 A do Kaštelanske ulice 1 te u Ulici don Frane Bulića od kućnog broja 97 do kućnog broja 89. Sljedeće faze radova će se najavljivati kroz medije i putem obavijesti. Molimo za Vaše razumijevanje u tijeku izvođenja radova.', poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.


'Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499,19 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.550,25 eura, odnosno 68,71 % financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29 % sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

*Sadržaj ove publikacije je isključiva odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split

Vaša reakcija na temu