Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ranko Ostojić: Dalmacija je pokazala da ne mora nužno biti utvrda biti HDZ-a

Ranko Ostojić: Dalmacija je pokazala da ne mora nužno biti utvrda biti HDZ-a

'Nadali smo se boljem rezultatu'

Ranko Ostojić je rekao kako su se nadali puno boljem rezultatu.

'U odnosu na prije tri mjeseca kada se govorilo da se raspadamo danas smo u situaciji da s ovim brojem mandata možemo zajedno s partnerima doći do pozicije da formiramo Vladu. Čupavo je njima, čupavo je nama. Velika izlaznost je pokazala da imamo nadu što se tiče ove zemlje da se demokratski može zaustaviti ovakva vlast. Ne mogu garantirati da neće biti novih izbora, ali morat će se razgovarati i neke stvari će se morati staviti sa strane. Morate se boriti za svoju stvar, ako je to rušenje HDZ-a, onda treba ići u tom smjeru', rekao je Ostojić.

Dodao je i kako su ankete prije izbora pokazivale kako postoji nezadovoljstvo desnice HDZ-om, ali i kako oni koji su napustili SDP nisu napravili nikakav rezultat, ali su sigurno odnijeli dio glasova koji bi išao SDP-u.

'Dalmacija je pokazala da ne mora nužno biti utvrda biti HDZ-a. Napravili smo maksimum koji smo mogli. Zoran Milanović je kao predsjednik pokrenuo svu energiju koja je u tom trenutku postojala. Cilj SDP-a je bio prije 6 mjeseci da stvorimo stanku koja će biti u prilici sastavljati vladu. Milanović se usudio napraviti nešto što nitko nije očekivao, ali je poslao jasnu poruku da vladavina HDZ-a treba stati. Njegova poruka je bila jasna - sve, samo ne HDZ, ali rejting ankete su davale bitan uzlet Domovinskom pokretu i ranije', rekao je Ostojić.

Vaša reakcija na temu