Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RAVNATELJ PARK ŠUME ISTRAŽIO SLUČAJ 'Odgovornost podijeljena, ugostitelju na Zvončacu ponudit će se ugovor'

RAVNATELJ PARK ŠUME ISTRAŽIO SLUČAJ 'Odgovornost podijeljena, ugostitelju na Zvončacu ponudit će se ugovor'

Restoran Zona je tražio, ali ne i dobio produženje koncesijskog odobrenja

Marko Pejnović, ravnatelj Park šume Marjan, istražio je detaljno slučaj koji je prošlog tjedna podigao zaposlenike ustanove na noge. Kako smo pisali, bivši ravnatelj Stipe Mušura zatražio je opoziv čuvara prirode Tina Babića iz Upravnog vijeća obrazloživši to nezadovoljstvom većeg broja radnika, no tome su se suprotstavili oni kojima Babić nije smetao. Babić je na pretposljednjoj sjednici Upravnog vijeća postavio pitanje što je s naplatom koncesijskog odobrenja za restoran Zonu na Zvončacu, a na zadnjoj sjednici konstatirano je kako nije dobio odgovor na pitanje. 

Otkrilo se da ugovor nije sklopljen unatoč traženju ugostitelja Bernarda Križanovića i odluci Upravnog vijeća pa je tako restoran od travnja 2022. godine poslovao bez koncesijskog odobrenja. Jedina intervencija čuvara prirode u prošloj godini bila je vezana uz prijavu za kontejner. 

Križanović je nastavio plaćati po cjeniku iz starog ugovora, kaže da se radilo o iznosima od 1500 do pet tisuća kuna, no po novom cjeniku i po novoj izmjeri prostora morao bi plaćati puno više, čak pet tisuća eura mjesečno. Križanović kaže da je to nemoguće jer već plaća 2000 eura najma Ivanu Relati, koji je legalizirao objekt uz suglasnost Park šume Marjan koja je naknadno povučena. Objekt se nalazi na terenu koji je u vlasništvu Grada Splita ili je riječ o javnom dobru kojim upravlja opet Grad Split. 

Ravnatelj Pejnović kazao nam je kako će se Križanoviću ponuditi ugovor s novim cijenama. Kazao nam je i kako je utvrdio propuste zaposlenika na više razina. Nije želio precizirati o kome se točno radi, kao ni hoće li biti ikakvih sankcija.

Vaša reakcija na temu