Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Reg3 Split: Susret ideja regulatora i reguliranih u kripto industriji

Reg3 Split: Susret ideja regulatora i reguliranih u kripto industriji

Konferencija donosi uvid u buduću regulaciju blockchaina i kriptovaluta

Udruga za blockchain i kriptovalute (UBiK) najavila je drugo izdanje Reg3 Split konferencije koja će se sljedeći ponedjeljak, 27. svibnja, održati u Splitu u prostorima AC Hotel Split by Marriott, s početkom u 11 sati. Reg3 Split konferencija, pod pokroviteljstvom kripto mjenjačnice Electrocoin, predstavlja nezaobilazan događaj regulatorne tematike područja blockchaina i kriptovaluta, spajajući regulatorne strukture sa subjektima iz industrije i pravnim stručnjacima u zajedničkom dijalogu. Ulaz na događaj je besplatan (uz obaveznu prijavu na split.reg3.eu), a jezik događaja je engleski.

Ovogodišnje izdanje Reg3 Split konferencije okupit će 18 odabranih govornika koji će pokriti najnovije regulatorne teme vezane uz blockchain i kriptovalute. Kako praćenje kripto transakcija izgleda u praksi? Koja su iskustva kripto firmi iz raznih jurisdikcija? Kako se mijenja kripto regulativa u EU i izvan nje? Uz odgovore na ova pitanja na konferenciji će se moći čuti iskustva, a zatim i rasprave regulatora i reguliranih subjekata iz kripto industrije, kako iz EU tako i izvan nje, s posebnim naglaskom na zemlje Zapadnog Balkana.

Konferenciji će prisustvovati brojni istaknuti govornici, među kojima su: Álvaro Garcia, tehnički voditelj platforme za provjeru transakcija SumSub, Ivana Poršinsky, viša savjetnica za zaštitu potrošača u Hrvatskoj narodnoj banci, Ilya Volkov, izvršni direktor tvrtke YouHodler i Aldion Baze, direktor nadzora DTL tržišta Albanske agencije za nadzor financijskih aktivnosti (AFSA).

Reg3 Split jednodnevni je događaj koji se održava u okviru trodnevne BlockSplit konferencije i predstavlja ključan događaj za sve koji su zainteresirani za budućnost regulacije blockchaina i kriptovaluta. Kao svojevrsna platforma za razmjenu ideja, iskustava i informacija o regulatornom okviru koji obuhvaća blockchain i kriptovalute, Reg3 Split konferencija i cilja nastaviti graditi mostove između regulatornih tijela i kripto industrije, potičući pritom suradnju i bolje razumijevanje industrije, jer su upravo to ključni čimbenici koji će usmjeriti daljnji razvoj blockchain tehnologije i industrije kriptovaluta te njihovu adekvatnu i pravovremenu regulaciju.

Vaša reakcija na temu