Ruža Tomašić na osnivanju Hrvatskih suverenista: Spremna sam se svega odreći, prati podove ili kuhati kavu, samo da ovaj domoljubni pokret uspije

Ruža Tomašić na osnivanju Hrvatskih suverenista: Spremna sam se svega odreći, prati podove ili kuhati kavu, samo da ovaj domoljubni pokret uspije

Hrvoje Zekanović je izabran za prvog predsjednika stranke

U zagrebačkom hotelu Dubrovnik danas su osnovani Hrvatski suverenisti, usvojen je kostur programa i Statut stranke, a za predsjednika je izabran Hrvoje ZekanovićSupredsjednik je Marijan Pavliček, a uz njih su u predsjedništvo izabrani Željko Sačić, Ruža Tomašić, Rozalija Bartolić, Pero Kovačević, Ladislav Ilčić. Izabran je i Savjet stranke, a Tomašić je imanovana i za počasnu predsjednicu. 

Hrvoje Zekanović rekao je da mu je velika čast biti izabran za prvog predsjednika Hrvatskih suverenista i poručio da se bez njih neće moći sastaviti buduća hrvatska Vlada. Pavliček je dodao da se pod imenom Hrvatski suverenisti okuplja široka domoljubna pobjednička platforma za sljedeće izbore, dok je Ruža Tomašić naglasila da je od 2003. godine u visokoj politici i pozvala na zajedništvo i zatomljavanje svih političkih taština pojedinaca kako bi Hrvatski suverenisti, hrvatski domoljubi, napokon odlučivali u Saboru RH. 

- Spremna sam se svega odreći, prati podove ili kuhati kavu, samo da ovaj domoljubni pokret Hrvatskih suverenista u korist Hrvatske i hrvatskog naroda uspije - kazala je Tomašić.

Profesor Tomislav Sunić smatra da su Hrvatski suverenisti najbolje što se dogodilo u Hrvatskoj u posljednje vrijeme na političkom planu i jednako pozvao na zajedništvo svih pojedinaca i stranaka koji su različite ali jedinstvene u ciljevima ovog pokreta. 

- Hrvati napokon mogu vladati Hrvatskom nakon dugih godina. Danas hrvatski čovjek može izabrati. Hrvatski čovjek neće izabrati lijevo-liberalne snage, ali neće ni one koji su iznevjerili sve vrednote tog hrvatskog čovjeka i uskratili onu slobodu naroda koju su jednom hrvatski branitelji ostvarili - zaključio je general Željko Sačić.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54034, "");
Pregledaj komentare