Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SANADER BRANI MINISTRA: Šipića napadaju oni koji vode psiće, a ne djecu

SANADER BRANI MINISTRA: Šipića napadaju oni koji vode psiće, a ne djecu

DP-ovac je govorio da je zatrovan medijski prostor

Politički tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Ante Sanader je na svečanoj sjednici u Dugopolju briljirao izjavama koje bi trebale valjda poticati demografiju. Ovaj put branio je bivšeg stranačkog kolegu Ivana Šipića, koji je baš zbog Sanadera, kako je tada govorio, istupio iz HDZ-a 2021. godine. Nedugo nakon toga, Šipić se učlanio u Domovinski pokret i prvi je ministar demografije u Vladi Andreja Plenkovića.

U Dugopolju je Šipić govorio da je 'medijski prostor još zatrovan, pa mu ne daju niti tri mjeseca podstreha, nego potkopavaju i podmeću i žele ga zaustaviti'. Pozvao je na podršku, ne njemu kao Ivanu Šipiću, nego u borbi za demografiju. 

Sanader je promptno uzvratio da Šipića napadaju oni koji ne vole Hrvatsku.

- Napadaju te oni koji vode psiće, a ne dicu. Njima ti smetaš, njima smeta demografija i ministarstvo. Njima smeta ova Vlada jer je napravila resor demografije, a mi držimo da je to prioritet. Dobio si veliku i odgovornu dužnost, ali ti to znaš, bio si uspješan gradonačelnik. A i teolog si, znaš i teoriju i praksu, pa se nadam da ćemo uspjeti u tom projektu - rekao je Sanader.

Nije prvi put da je Sanader osebujnim komentarima na temu demografije izazvao pozornost. 

Uoči parlamentarnih izbora, na predstavljanju liste u IX. izbornoj jedinici, kazao je kako je kolegicu Nikolinu cijelo vrijeme u Saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat ne dolazi besplatno. Uz sve to i tada je provukao tezu da po 'Zagrebu vidi kako žene vode psiće, a malo njih djecu'.


Vaša reakcija na temu