Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SAT GRAMATIKE I MENTORSTVA: Puljak i Đogaš 'zaratili' oko pismenosti
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

SAT GRAMATIKE I MENTORSTVA: Puljak i Đogaš 'zaratili' oko pismenosti

'Nisam htio u kampanji, ali recite koliko mentorstava imate vi, a koliko ja?'

Zaiskrilo je opet između HGS-ove Lidije Bekavac i gradonačelnika Ivice Puljka.

-  Koliki kredit za Split planirate dignuti, s obzirom na to da pregovaranje traje duže vrijeme, sigurna sam da znate odgovor - pitala je. 

Puljak je pozvao da napravi svoj dio domaćeg rada i da je ranije to već odgovorio.

- Ne znam imamo li domaći rad, jedina ja imam taj zadatak? Vi niste dali odgovor, pogledajte odgovor pa ćete vidjeti da niste ništa odgovorili. Vjerujem da vi znate jednostavnu brojku, ne znam što je problem, zašto javnost ne može to znati? - nastavila je Bekavac.

HDZ-ov Zoran Đogaš je pitao gradonačelnika zašto su materijali za Vijeće nepismeni.

- Meni je neugodno i sram me zbog toga. Kad smo imali komunalni red, bio je toliko traljav. Govorili smo o transparentnosti, da se zatvara špina. Po meni je dokaz netransparentnosti baš to, da se čeka zadnja odluka gradonačelnika. Sada svježi dokument o pozajmici banke, raspravlja se o traljavosti, ne o sadržaju. Izvješće gradonačelnika loše pripremljeno, primjerice, piše da je podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu, a ima žalba na lokacijsku dozvolu - nabrajao je Đogaš. 

Puljak je rekao da mu je ugodno radi grešaka i da preuzima odgovornost. 

- Vi ste u šest rečenica napravili 4 greške - krenuo je Puljak.

- Četri ili četiri - ubacio se Đogaš.

- HDZ je predložio najgore amandmane, a vaš osobni je najgori koji sam vidio i to upućen našem djelatniku. Kad nama 'profesorizirate', barem se udostojite vi napraviti nešto kako treba - nastavio je Puljak.

Đogaš je tražio da mu pročita njegove greške.

- Rečenica ne počinje s 'A', treba biti prored iza paragrafa...- iznio je Puljak.

Đogaš je rekao da to može biti pitanje stila, a završio je pitanjem o mentorstvu.

- Nisam htio u kampanji, ali recite koliko mentorstava imate vi, a koliko ja? - pitao je Đogaš, a raspravu je prekinuo predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet.

Vaša reakcija na temu