Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jedina.hr Sat za planet Zemlju: Ugasit će se svjetla na južnom pročelju Dioklecijanove palače

Sat za planet Zemlju: Ugasit će se svjetla na južnom pročelju Dioklecijanove palače

Split se i ove godine odlučio uključiti u akciju, a pozvali su i građane da u 20.30 sati ugase svjetla u svojim domovima

Split će se i ove godine uključiti u akciju 'Earth Hour' – Sat za planet Zemlju simboličnim gašenjem svjetala na južnom pročelju Dioklecijanove palače. Svjetla će se ugasiti večeras u 20.30 sati. Pozivaju se i građani Splita da se uključe u ovu akciju i da u u isto vrijeme na jedan sat ugase svjetlo u svojim domovima. 

Sat vremena za planet zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour, akcija je koju WWF (World Wildlife Fund for Nature) organizira jedanaestu godinu zaredom, a od 2009. godine akciji se pridružila i Hrvatska. Akcija je evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovalo više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja. 

Glavni cilj je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. 

Vaša reakcija na temu